FORSKNING OG TRÆNING i ANVENDT NEUROPSYKOLOGI

70276100

FRA SPILDTID TIL FRITID

FRA SPILDTID TIL FRITID

Henrik (navnet er ændret) virkede umiddelbart afslappet og smilende, med styr på tingene. Men han bar på en hemmelighed, kun de nærmeste kendte. Han var blevet diagnosticeret med voldsom OCD, og brugte stort set hele sin fritid på at gøre rent og passe have – det samme igen, igen og igen. Som han skrev i sit indledende materiale til os “Dette er fuldstændig unødvendigt, men jeg er styret af handlingen.”

Umiddelbart var OCD’en startet ud af en voldsom stress nogle år tilbage, men vi identificerede også en masse tankeuvaner, grundlagt allerede i barndommen, som sammen med stressperioden havde fået den samlede mængde af stress (det såkaldte stressglas) til at flyde over og gøre hjernens angstcenter, amygdala, konstant overfølsom.
På 17,75 timer fordelt over 4 sessioner korrigerede vi Henriks selvbillede, eliminerede de uhensigtsmæssige tankemønstre fra barndommen (bl.a. overdreven fokus på, hvad andre tænkte) og “overskrev” det traume, der havde udløst OCD’en. Sammen med en flot, systematisk indsats og en god portion stålsathed fra Henriks side gjorde det, at han på de kun 4 sessioner løftede sig fra 15 til 77% af sit mål om at hvile i sig selv uanset hvad.

Med sin indsats fik han ikke alene tid til sig selv og familien igen. Han blev også i højere grad opmærksom på, hvad der var vigtigt – og hvad der var uvigtigt – i hans liv.

Henrik var desuden entusiastisk sportsmand, og som en bonus fandt ud af, at han også kunne bruge neurocoaching-redskaberne til at forbedre sit spil.

WHO-måling+langtidsmåling følger.
Her Henriks egen feedback:
“Ved hjælp af Neurocoachings værktøjer har jeg fået et helt andet syn på livet. Værktøjerne er nogle, som jeg vil kunne bruge resten af mit liv, så det har været en kæmpe gevinst at lære disse værktøjer at kende. Man skal bare huske at være fokuseret og målrettet, da det ikke er nogen form for lykkepille. Fokus og målrettethed har været min succes. Men jeg arbejder stadig med tingene. Hver dag.”

MENU