FORSKNING OG TRÆNING i ANVENDT NEUROPSYKOLOGI

70276100

NIKOTIN VIRKER KUN, HVIS DU TROR PÅ DET

Alle hjerneforskere er efterhånden enige om, at vores overbevisninger styrer hele kemien i nervesystemet. Iflg. Celleforskeren Bruce Lipton skyldes helt op til 95% af kræfttilfælde f.eks. negative overbevisninger, der forårsager farlige genforandringer i de enkelte celler.

Det er den mekanisme, som vi kalder for hhv. placebo og nocebo. Placebo betyder kort fortalt, at tror du på, at noget virker godt, så styrer den overbevisning dit nervesystem. Og så virker det godt. Nocebo er placeboens “onde fætter”:  Hvis du tror på, at noget har en negativ effekt på dig, så retter kemien i nervesystemet sig også efter det og skaber de fysiske forandringer i kroppen, som gør, at din forventning bliver til en selvopfyldende profeti.

Universitet i Texas kommer nu med endnu et godt eksempel på, hvordan vores overbevisninger styrer vores hjerneaktivitet. I en undersøgelse blandt storrygere dokumenterer de, at hjernen kun reagerer på nikotinen, hvis du har en overbevisning om, at du ryger en cigaret med nikotin i. Når storrygerne fik en almindelig cigaret men fik at vide, at den ikke indeholdt nikotin, så reagerede hjernens belønningscenter ikke.

MENU