FORSKNING OG TRÆNING i ANVENDT NEUROPSYKOLOGI

70276100

SÅDAN KAN DU TABE DIG VED AT MANIPULERE MED HUKOMMELSEN

Vil du gerne tabe dig, men hver en celle af din krop dag efter dag higer efter kanelsneglen – eller dåsebajeren – eller fedtkanten…. så er der hjælp at hente.

Målrettede engelske og amerikanske undersøgelser i hukommelsesforskning viser, at du kan manipulere hjernens hukommelse, så den afgørende del af hjernen kommer til at tro, at du altid har hadet wienerbrød og slik.

“De benytter sig af lidt den samme teknik, som vi anvender til at “overskrive” traumer som biluheld og overfald.” fortæller Michael Kjærsgaard, der leder forskningen ved Dansk Center for Neurocoaching. “Vores erindringer giver kun mening for os, når der er en følelse koblet på – og den kan vi ændre på ved at arbejde med hjernens organisering af tid og hukommelse. Så har du stadig den samme erindring, men der er f.eks. bare en neutral følelse omkring det. Og så slettes samtidig det software, som gav dig din uhensigtsmæssige adfærd, f.eks. angst eller trøstespisning”

Michael Kjærsgaard fortæller også, at du kan ændre din følelse i forhold til en bestemt fødevare ved at kæde f.eks. dåsebajeren sammen med oplevelsen af at være tyk eller drikke en absolut klam væske. “Når din følelse ændrer sig, ændrer din adfærd sig også”

Den primære forskel på de udenlandske metoder og neurocoaching-metoderne er, at de udenlandske metoder altid kræver en forsker eller terapeut, mens klienterne hos Dansk Center for Neurocoaching selv lærer at bruge metoderne.

MENU