7027 6100 – mail@neurocoaching.dk

Farlig kopi af Neurocoach uddannelsen?

Må potentielt farlig kopi af Neurocoach uddannelsen vildlede syge?

Firmaet Empowermind, der ejes af Jørgen Svenstrup og Mitzi Svenstrup er i 2018 begyndt at bruge Neurocoaching-brandet som betegnelse for et 8-dages kursus, selvom Dansk Center for Neurocoaching siden 2011 har gjort begrebet synonymt med en minimum 5 år uddannelse i psykoterapi, anvendt neuropsykologi og coaching.

”Besynderligt – og potentielt meget farligt!” udtaler Michael Kjærsgaard fra Dansk Center for Neurocoaching

 

KORTSIGTET GEVINST

Når nogen har succes med et brand, kan det friste svage sjæle. Et godt eksempel på dette ser ud til at være firmaet Empowermind, der kræver over 20.000 kr for et 8-dages mini-kursus. Problemet er bare, om det er en farlig kopi af Neurocoach uddannelsen? For Neurocoach-titlen har siden 2011 været betegnelsen for en 5-års uddannelse indenfor psykoterapi, coaching og anvendt neuropsykologi hos Dansk Center for Neurocoaching nord for Århus, der forsker i hjernens plasticitet og træner patienter med bl.a. alvorlig angst og depression.

Michael Kjærsgaard: ”Det er besynderligt, at et firma, der slår sig op på at rådgive andre til at skabe nye ting, selv vælger at skabe en potentielt farlig kopi af Neurocoach uddannelsen. Hvis jeg var erhvervskunde ville jeg da være nervøs for, om jeg ville være den næste, Empowermind ville kopiere.”

Jesper fra Dansk Center for Neurocoaching supplerer: ”Det kan være, at de her og nu får nogle mennesker til at lægge 20.000 kr ved at lave en potentielt farlig kopi af vores Neurocoach uddannelsen. Men når folk finder ud af, at de slet ikke kan få titlen, da den kræver 5 års uddannelse og ikke bare 8 dage, får de problemer. Så ville jeg som kursist da i hvert i fald kræve mine penge tilbage. Og jeg tror, at de færreste føler, at de kan have tillid til mennesker, der prøver at lukrere på andres brand i stedet for selv at skabe noget nyt.”

 

SYND FOR KURSISTERNE

Birgitte fra Dansk Center for Neurocoaching: ”Sagen er nu på vej i retsssystemet, og reglerne på området er heldigvis ret klare: Man må ikke stjæle, plagiere eller kopiere. Men jeg har ondt af kursisterne. Og spørgsmålet er, om kursisterne, der tilmelder sig den farlige kopi af Neurocoach uddannelsen kan få pengene tilbage, når retten har talt?. ”

DER GAMBLES MED UDSATTE MENNESKERS LIV OG HELBRED.

Michael: ”En ting er penge. Noget andet er de patienter med alvorlige psykiske problemer, der åbenbart med brugen af Neurocoaching-brandet sandsynligvis skal forledes til at tro, at det er en behandler med minimum 5 års uddannelse, der hjælper dem med deres angst, stress eller depression. Og hvor det så bare er en person med få dages eller uges uddannelse. Det er helt uansvarligt, og det er også grunden til, at vi føler os tvunget til at gå offentligt ud og advare. Det drejer det sig om udsatte menneskers liv og helbred. Det svarer til at prøve at bilde patienter med kræft ind, at SOSU-hjælperen, der skal operere dem, er læge. Det kan ende forfærdeligt galt.”

Farlig kopi af Neurocoach uddannelsen?  Hvad er formålet?

”Havde formålet været at lave en reel uddannelse, kunne Empowermind ved Jørgen Svenstrup og Mitzi Svenstrup have valgt tusinde andre betegnelser – vi havde gerne assisteret dem, hvis de havde ønsket det. Ved at prøve at kopiere et veletableret brand kan der kun være to formål med deres farlige kopi af Neurocoach uddannelsen:

  1. Få kursister til at indbetale over 20.000 i den tro, at de bliver Neurocoaches
  2. Få syge og udsatte mennesker til at tro, at de sidder overfor en person med minimum 5 års uddannelse, når vedkommende kun har få ugers kursus bag sig.

Kort sagt: Formålet med deres brug af Neurocoach uddannelsen kan kun være kortsigtet at tjene penge til Empowermind ved Jørgen Svenstrup og Mitzi Svenstrup på bekostning af kursister og syge danskere. Og her er det vores pligt at skride ind. Vi ville meget hellere bruge vores tid på vores egne kunder, hvor vi har længere og længere ventetid, men hvis vi bare kan redde nogle mennesker fra at blive vildledt, så er det det værd. ” udtaler Michael Kjærsgaard. “Spændende er også, om de overhovedet har orienteret deres kursister om at der er en retssag på vej mod dem omkring brugen af betegnelsen”.

Læs mere om den potentielt farlige kopi af Neurocoach uddannelsen på Empowermind.eu.

FAKTABOX: 

LOVEN

Her er de relevante artikler i Markedsføringsloven, der gør kopiering af andres brand ulovligt: § 5, stk 10 samt § 22

Vildledende handlinger

§ 5. En erhvervsdrivendes handelspraksis må ikke indeholde urigtige oplysninger eller i kraft af sin fremstillingsform eller på anden måde vildlede eller kunne forventes at vildlede gennemsnitsforbrugeren, uanset om oplysningerne er faktuelt korrekte.

Stk. 2. Vildledning efter stk. 1 kan relatere sig til et eller flere af følgende elementer:

10) forveksling med en konkurrents produkt, varemærke eller forretningskendetegn.

—————————–

 

Forretningskendetegn

§ 22. Erhvervsdrivende må ikke benytte forretningskendetegn og lign., der ikke tilkommer dem, eller benytte egne kendetegn på en måde, der er egnet til at fremkalde forveksling med andre.

VIL DU VÆRE KLOGERE?

Så få gratis inspiration til, hvordan du kan bruge din hjerne bedre.

 

KOMMENDE ARTIKLER

Maj: Kan du kommunikere endnu mere effektivt?

Juni: Gennembrud i behandlingen af spiseforstyrrelser

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev!