FORSKNING OG TRÆNING i ANVENDT NEUROPSYKOLOGI

70276100

NY FORSKNING: SÅDAN TILTRÆKKER DU LYKKEN

“Serendipitet…..hvad f…. er det?” Vil de fleste sikkert spørge. Men det er faktisk et boomende forskningsområde. Det er nemlig forskningen i, hvorfor nogle oplever mere held i deres liv end andre. Udtrykket kommer fra en engelsk adelsmand i det 19. århundrede, der i sin glæde over en opdagelse kaldte sit held “Serendipity” med henvisning til et gammelt eventyr.

Forskere har nu sammenlignet personlighedstræk hos en række mennesker, der betegnede sig som rigtige Fætter Højben med trækkene hos dem, der mere følte, at uheldet forfulgte dem. Og der ER en forskel.

Der var specielt 3 ting, der kendetegnede de heldige:

  1. De havde let ved at lade sig både distrahere og begejstre af nye ting.
  2. De var hurtige til at beslutte sig
  3. De var ikke specielt bange for at fejle

Så nysgerrighed, fleksibilitet og en hvilen i sig selv er iflg. Sanda Erdelez fra Universitetet i Missouri de tre kendetegn, der gør os åbne for at se de chancer, livet giver os – og gribe dem.

De resultater passer fint med vores egen forskning ved Dansk Center for Neurocoaching. Den peger nemlig på vores fokus som noget vanvittigt vigtigt: Er vi orienteret henimod vækst og muligheder, eller er vi fokuseret på at beskytte os selv med dertil hørende stress og angst. Disse karaktertræk grundlægges tidligt i livet. Ofte har vi endda kopieret dem fra vores forældre. Fokus på fare og beskyttelse holder os tilbage fra at gribe lykken. Det er derfor også noget af det grundlæggende, vi lærer vores kunder at afmontere.

Er det så basalt ny viden….hmm… På engelsk har vi jo længe haft ordsproget “Fortune favors the bold”(heldet favoriserer den modige), og herhjemme har vi “Lykken står den kække bi”. Men det er jo altid rart at få vores formodninger bekræftet af de hvidkitlede forskere =)

 

VIL DU VÆRE KLOGERE?

Så få gratis inspiration til, hvordan du kan bruge din hjerne bedre.

 

 

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev!