7027 6100 – mail@neurocoaching.dk

tag kontrollen tilbage 5

FORSTÅ DIT PROBLEM PÅ 5 MINUTTER

Vi har i mange år fejlagtigt betragtet følelser som f.eks. stress, angst, vrede, sorg og ulykkelig kærlighed som noget sygt og farligt. Noget farligt, der hurtigst muligt skulle undertrykkes med ofte endnu farligere medicin.

Men de sidste 25 års revolution indenfor cellebiologien og evolutionsbiologien har vist, at vi har taget godt og grundigt fejl. Vores følelser er ikke noget sygt eller farligt, men derimod en kommunikation mellem forskellige dele af vores nervesystem (1) – og ofte en meget væsentlig kommunikation fra dele af vores nervesystem, som faktisk kun vil os det godt! Og ved at forsøge at dræbe budbringeren, er vi faktisk kommet til at blokere for en løsning af vores reelle problem. Lidt ligesom hvis du er direktør i en virksomhed, og du så straffer din medarbejder for at forstyrre dig. (fortsæt her fra forsiden) Og mens du gør det, så brænder virksomheden op – for det var jo bare det, medarbejderen gerne ville gøre dig opmærksom på.

 

HVORDAN REAGERER DU PÅ SIGNALER FRA DIN HÅND?

Du kan sammenligne dine følelser med det signal, du får fra din hånd, hvis du kommer til at lægge hånden på en varm kogeplade. Her sender sanseceller i hånden besked op til din hjerne om, at du risikerer at ødelægge din hånd, hvis du ikke handler? Hvad vil den positivt……..? Nemlig….den vil beskytte dig. Og hvordan reagerer du? Lader du hånden ligge på kogepladen, mens du ringer til din læge for at få nogle lykkepiller? Nej vel…..du lytter til signalet, og du handler på det ved at trække hånden til dig.

HVORDAN REAGERER DU SÅ PÅ SIGNALER FRA DIN HJERNE?
Cellebiologien har fastslået, at alle dele af os – helt ned til den enkelte celle – kun vil os det godt. Enten beskytte os eller give os vækst og glæde. Hvorfor så det? Ganske simpelt fordi vi mennesker ligesom alle andre flercellede organismer er samfund af celler, der har sluttet sig sammen i løbet af den sidste milliard års evolution. Så det ville simplethen være imod selve livets grundlæggende principper, hvis en del af os havde en negativ intention.

Men hvor opstår så problemet? Problemet er, at de forskellige dele af hjernen er opstået på meget forskellige tidspunkter af evolutionen. Og det har gjort, at de kommunikerer på en forskellig måde. Menneskehjernen mest med ord, pattedyrshjernen mest med billeder og symboler og reptilhjernen mest med fysiske fornemmelser.
For det meste går det heldigvis godt. Men engang imellem går det helt galt. Og når det går helt galt skyldes det ofte en af 3 ting:
Du prøver at ignorerere signalet.
Du misforstår signalet.
Det er et fejlsignal, fordi en del af hjernen er for følsom eller selv har misforstået noget.

HVORDAN LØSER VI SÅ DIT PROBLEM?
Ved Dansk Center for Neurocoaching lærer vi dig, hvordan du kan forstå signalerne rigtigt. Og hvordan du kan sikre, at de forskellige dele af din hjerne forstår dig rigtigt. På den måde kan du få den vigtige information, disse dele af hjernen prøver at give dig . Og viser det sig, at du med negative, ubevidste overbevisninger selv har stresset f.eks. hjernens alarmsystem (der producerere angst og agression) hjælper vi dig med at erstatte de overbevisninger, så dit nervesystem igen kan slappe af.

Så i stedet for at de forskellige dele af dit nervesystem kæmper mod hinanden, hvor nogle træder på speederen og andre på bremsen, så lærer vi dig at få dem til at samarbejde, så de alle trækker i samme retning – din retning. Bare forestil dig, hvilken kraft, der så står til din rådighed!
KLASSISKE EKSEMPLER
* Kunden, som havde tilbragt 25 år i det danske, psykiatriske system pga. en tilsyneladende depression. Problemet var ikke sygdom, men at en del af hjernen med jævne mellemrum lukkede ned for energien for at beskytte hende mod at overbelaste sig selv. Vi hjalp hende med at afmontere de tankeuvaner, som hun stressede sig selv med – og hun er i dag både medicin- og symptomfri.

* Direktøren med store, uforklarlige smerter i armen – den ville bare fortælle ham, at han skulle slappe af og uddelegere. Den del af nervesystemet hjælper ham i dag med at passe på sig selv – når han mærker signalet, ved han nu, at han skal uddelegere.

*Manden med ulykkelig kærlighed. Denne del af hjernen ville – for at gøre ham glad – have ham til at kontakte sin eks. Den hjælper ham i dag med at gøre ham glad ved at huske ham på at holde af sig selv.

*Pigen med spiseforstyrrelser. Hun havde dannet så stressende overbevisninger om sig selv, at en del af hendes nervesystem – for at gøre hende glad – prøvede at få hende til at tabe sig uendeligt for at give hende selvværdet tilbage – og dermed (i dens forståelse) gøre hende glad igen. Her hjalp vi hende med at se sig selv positivt – og så forsvandt automatisk denne hjernedels behov for at markere sig.

 

NOTER
(1) Vores nervesystem består af 2 dele. Dels centralnervesystem (CNS), der omfatter hjernen og en del af rygraden. Og dels det perifære nervesystem (PNS), der omfatter alle andre nerveforbindelser i kroppen.

DK - 8543 Hornslet/Århus |(+45) 7027 6100 | mail@neurocoaching.dk
angst

VIL DU VÆRE KLOGERE PÅ DIN HJERNE?

Så tilmeld dig vores artikler. Så får du ganske gratis den nyeste viden samt mentalteknikker, du kan bruge i hverdagen .

Dine data bliver ikke delt med andre - og du kan altid framelde dig igen.

 

KOMMENDE ARTIKLER

 

DECEMBER: Virker Woodoo på dig?

 

 

(Husk at bekræfte din tilmeldning  i din mailboks )

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev!