FORSKNING OG TRÆNING i ANVENDT NEUROPSYKOLOGI

70276100

manglende motivation

Dansk Center for Neurocoaching

manglende motivation

Dansk Center for Neurocoaching

Manglende motivation

 

Vi motiveres af 3 ting: Vores basale behov, vores værdier og de mennesker, vi arbejder sammen med, dvs. lærere og medstuderende. Hvis vi ikke kan motivere os selv, er det typisk fordi vi ikke har skabt en mental kobling mellem vores værdier og det vi gerne vil i gang med. Ofte kan der ligge dybere ting under som f.eks. selvværd eller stress, hvor vi så kombinerer med f.eks. stressbehandling.

manglende motivation

Manglende motivation

Case:

Fra 20 til 60% motivation på 20 minutter

Tim (navnet er ændret) var projektleder i byggebranchen. Men han havde i et stykke tid været totalt demotiveret og glædede sig hele dagen til at komme hjem og lave sit eget byggeprojekt, en ny garage.

Tim havde egentlig altid været glad for sit arbejde, og det var fuldt af udfordringer, men den mentale sammenkobling mellem hans værdier og hans arbejde var på et tidspunkt røget i svinget. Vi genetablerede forbindelsen, og efter 20 minutter var motivationen steget fra 20 til 60%

Case:

Fra sløv til topmotiveret på 30 minutter

Allan (navnet er ændret) var lige startet som selvstændig konsulent, men kunne ikke få taget sig sammen til at ringe rundt til potentielle klienter. Hver gang han tænkte på opgaven, dannede han en visuel hjernefil af sin hjemmearbejdsplads.  Billedet var gråt, kedeligt og sugede enhver motivation ud af ham. Jeg gik derfor ind og ændrede filen til at være lys og venlig. Og da Allans yndlingsdrik var varm kakaomælk satte jeg også et stor kop, lækker kakaomælk ind i filen. Jeg kunne også have tilføjet noget musik og en god følelse, men billedet var allerede stærkt nok – og samme dag kom han i gang med at ringe rundt.

MENU