FORSKNING OG TRÆNING i ANVENDT NEUROPSYKOLOGI

70276100

fobier

Dansk Center for Neurocoaching

fobier

Dansk Center for Neurocoaching

fobier

Dansk Center for Neurocoaching

FOBIER

Der er et hav af fobier – lige fra eksamensangst til flyskræk – og de er stort set ens i deres grundlæggende natur. Og det gør dem nemme at fjerne.

Når vi føler, at der enten er noget på spil eller der er fare på færde, begynder vores angstcenter, amygdala, dybt nede i hjernen at give lyd fra sig. Neuronerne i amygdala  begynder at øge frekvensen af elektriske impulser for at gøre os klar til enten kamp, flugt eller total frysning af vores bevægelser.  Vi reagerer forskelligt på den slags situationer – og er angsten ekstrem, skyldes det ofte noget i vores fortid, som har sat et aftryk i underbevidstheden. Ofte har vi glemt, hvad der gav os angsten – det er kun selve angsten, der er tilbage. Og den behøver ikke være udløst af noget dramatisk. Det kan være noget, du har set i fjernsynet, har drømt eller bare har overtaget fra andre. F.eks. er angsten for mus fuldstændig uden enhver form for evolutionær  berettigelse – men mange børn har set deres mor blive bange, og så har de overtaget angsten.

 

Fobier

 

 
For at du kan få en eller flere alvorlige angster skal der også typisk være en eller anden grundlæggende skrøbelighed tilstede – typisk et forkert selvbillede, der er skabt i 0-7-års-alderen, og som gør dit indre alarmsystem oversensitivt. Det er de fleste behandlere desværre ikke opmærksomme på. Og så kan det godt være, at du får fjernet dine konkrete angster, men da “alarmen” stadig er for følsom, kommer de bare igen i enten samme form eller en anden form i løbet af 3-6 måneder. Den slags symptombehandling svarer til, at du nøjes med at kappe hovedet af mælkebøtten og så kommer der en ny blomst næste uge. Tager du derimod roden, er problemet væk for altid.

 

 

 

 

 

Cases:

 Vi har listet en del cases under de specifikke områder, f.eks. flyskræk, eksamensangst osv.

 

 

 

 

 

 

 

VIL DU VÆRE KLOGERE?

Så få gratis inspiration til, hvordan du kan bruge din hjerne bedre.

 

 

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev!