7027 6100 – mail@neurocoaching.dk

PRÆSTATIONSANGST

Præstationsangst og sceneskræk er ganske almindelige fobier – og er nemme at fjerne.

Når vi føler, at der er noget på spil, begynder vores angstcenter, amygdala, dybt nede i hjernen at give lyd fra sig. Neuronerne i amygdala  begynder at øge frekvensen af elektriske impulser for at gøre os klar til enten kamp, flugt eller total frysning af vores bevægelser.  Vi reagerer forskelligt på den slags situationer og kan opleve alt fra fysisk ubehag til koncentrationsbesvær. Er angsten ekstrem, skyldes det ofte noget i vores fortid, som har sat et aftryk i underbevidstheden.

Læs mere om vores dokumenterede resultater i denne rapport.

 

Case:

Manden, der overtog selvsikkerheden fra sit idol

Jeg havde undervist Kevin (navnet er ændret) på flere NLP-kurser, og han var både målrettet og flittig. Så da han bad om hjælp til at styre sin præstationsangst til et fitnessarrangement, hvor han kunne blive udtaget som model, sagde jeg selvfølgelig ja.

Han store idol var bodybuilderen Rob Richards, som udstrålede både selvtillid og imødekommenhed.

præstationsangst

præstationsangst

Kevins stærkeste hjernefiltype var den, vi kalder audio-digital. Det er det, vi tænker og siger til os selv, som enten giver os ressourcer eller det modsatte. Et par klassiske eksempler er ”Jeg kan, hvad jeg vil” eller ”Det kan jeg ikke finde ud af”.  Så jeg bad Kevin forestille sig, hvad det var Rob Richards sagde til sig selv, som gav ham succesen til konkurrencerne.  Det blev til ”Jeg er den bedste” og ”Der er ingen, der kan overgå mig”. Samtidig flyttede vi også både en visuel og en følelsesfil over fra Rob Richards, og Kevins evne til at håndtere konkurrencer mentalt steg i løbet af 1 uge fra 15-20% op til 85% bare med den ene øvelse. En afgørende årsag til succesen var, at Kevin dagligt udførte de øvelser, jeg havde givet ham. De nye nervebaner bliver nemlig først stabile ved at blive gentaget igen og igen – og på den måde “overskrives” præstationsangst i hjernen.

Da Kevin viste sig at mangle nogle centimeter i den krævede minimumshøjde til modeljobbet, blev han ikke udtaget, men han var selv supertilfreds med sin indsats.  Og da han et halvt år senere skulle til eksamen på sin skole, havde resultatet holdt sig: Kevin sagde bare til sig selv ”Det er mig, der kører løbet” – og  så var der var kun den sunde, ubetydelige nervøsitet tilbage, der sikrede, at han ydede sit bedste.

Århus - Hornslet - Herning - Haderslev |(+45) 7027 6100 | mail@neurocoaching.dk
angst

VIL DU VÆRE KLOGERE?

Så tilmeld dig vores artikler. Så får du ganske gratis den nyeste viden om hjernen samt mentalteknikker, du kan bruge i hverdagen .

Dine data bliver ikke delt med andre - og du kan altid framelde dig igen.

 

KOMMENDE ARTIKLER

Juni: Hvordan du sikrer din livsvigtige søvn - del 3

Juni: Ny undersøgelse: Hjernen tager skade, jo længere du venter med at få gjort noget ved stressen

Juli:  Hør business developer Thomas Mønsted holde foredrag om sine erfaringer med Neurocoaching

(Husk at bekræfte din tilmeldning  i din mailboks )

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev!