FORSKNING OG TRÆNING i ANVENDT NEUROPSYKOLOGI

70276100

selvværd

Dansk Center for Neurocoaching

selvværd

Dansk Center for Neurocoaching

LAVT SELVVÆRD

Lavt selvværd ligger mange gange som den afgørende faktor i den problemkæde, som mine kunder kommer med. Ofte ligger lavt selvværd bag f.eks. depression, angst, spiseforstyrrelser, generthed og ensomhed.

Det forkerte selvbillede kan være opstået af bagateller som f.eks. en tilfældig bemærkning fra en forælder.  Men det kan også være opstået af opskruede forventninger, som er næsten umulige at indfri.Jeg oplever, at mange ser sig selv helt, helt forkert. For så snart de erkender, at de faktisk er OK og altid har været det, så forsvinder de fleste andre problemersom dug for solen.

 

Læs også mere Info om WHO-5-måling fra Sundhedsstyrelsen

 

Selvtillid og selvværd 

Selvtillid og selvværd kan sagtens hænge sammen. Selvtillid er overbevisningen om, at du er god til noget konkret, f.eks. golf eller matematik. Mangler selvtilliden af en eller anden grund, kan det i nogle tilfælde udvikle sig til en fobi eller manglende motivation. Hjernens angstcenter har til opgave at beskytte dig og kan derfor finde på at give dig frygt for f.eks. eksamen for at holde dig væk fra et nederlag.

Men som det desværre så ofte sker, kommer de primitive dele i hjernen til at give os lige netop det, de skal forhindre. For er eksamen vigtig i vores liv, holder frygten os tilbage – og giver os nederlag. Og det påvirker ikke alene selvtilliden men også selvværdet. Nederlag bliver en del af vores historie om os selv, og så føler vi ikke længere, at vi er ok.

 

  

 

 

 

 

 

SE HER, HVORDAN SELVVÆRD, ANGST, STRESS, DEPRESSION OG SYGDOM HÆNGER SAMMEN….

OG HVORDAN VI BRYDER DEN ONDE CIRKEL VED AT GÅ DIREKTE TIL RODEN AF PROBLEMET.

 

 

 

 

 

CASE:

FRA HANDLINGSLAMMELSE TIL GLÆDE OG OVERSKUD PÅ 3 SESSIONER

Martin (navnet er ændret) var den her tillidsvækkende type, som man sagtens kunne finde på at betro sit dankort: Stille, rolig og sympatisk. Og han havde udefra set det hele: Flot karriere, dejlig familie etc. etc. Men som ved så mange andre, var der skeletter i skabet. Stressen havde stille og roligt taget overhånd og havde gjort ham handlingslammet og depressiv. Og stressen havde også ført til angst – hvilket er meget normalt, da stresscenteret og angstcentret sidder lige op og ned af hinanden i den primitive del af hjernen.

Og mønstret var det klassiske: Stressen kom ikke så meget fra arbejdet, men fra hans stærkt negative selvbillede og fra hans meget usunde forventninger til sig selv. Det er begge ting, der typisk dannes i den tidlige barndom i samspillet med forældrene – og har sådan et mønster først sat sig, kræver det med traditionel psykologi oftest flere år at afmontere.

Martin klarede det med en flot træningsindsats på blot 13 timer fordelt over 3 sessioner.

Han lærte hos os teknikkerne til at kunne gå ind og ændre direkte i den ubevidste del af hjernen og afmontere de små stykker “software” , der havde holdt ham tilbage. Og vi lavede sammen de umiddelbart komplicerede mekanismer i underbevidstheden om til små, enkle øvelser, skræddersyet til ham. Dem skulle han så gentage hver dag og dermed overskrive de gamle mønstre med de nye og meget bedre mønstre.

På de tre sessioner flyttede Martin sig fra 10 til 90% af sit mål om at hvile i sig selv uanset hvad. På den internationale WHO5-trivselsskala løftede han sig sig i processen fra 20 til 88. Skalaen går fra 0-100, hvor 35 er depressionsgrænsen og 68 det danske gennemsnit. Læs mere om WHO-skalaen på de sidste 3 sider af http://interactivepdf.uniflip.com/2/11265/304375

Her er Martins egen feedback
“Neurocoaching har med sin tilgang og metode hjulet mig til, hurtigere end jeg nogensinde havde forestillet mig, effektivt at tackle personlige udfordringer, som jeg har kæmpet med on and off i årevis. Samtidig har jeg fået værktøjer, jeg kan bruge til at fastholde forandringen fremover.

Resultatet er, at jeg i dag er et markant gladere menneske end for et halvt år siden til glæde for både min familie og jeg, samtidig med at jeg fungerer langt bedre i mit professionelle virke.”

Pias historie: 

JEG ER NU MIN EGEN ACTIONHELT

Pia ville gerne have hjælp i forhold til sit lave selvværd

Hun flyttede sig på 5 sessioner (+ en forsession) fra 10% til 90% af sit mål om at mærke sit store rodnet. Allerede på 1. session løftede hun sig fra 10% til 70%.

Forløbet tog 22,5 timer (5 sessioner) inkl. 1 års opfølgning

Hun flyttede sig i processen fra 32 til 76 på den internationale trivselsskala WHO5, der går fra 0-100, og hvor depressionsgrænsen ligger på 35 og det danske gennemsnit er på 68.

Du kan læse mere om WHO 5-skalaen her

 

Her Pias egen feedback:
Mit største ønske var at få ro på mit “System”.

Jeg har før været sygemeldt med stress, hvilket har lært at mig at bremse op, men oftest først for sent, så jeg følte mig helt forkert og slået ud af kurs.

 

JEG ER NU I FOKUS
Mit Neurocoachingforløb har bragt mig selv i fokus – så jeg altid mærker efter i min krop.

Her spørger jeg mine indre medarbejdere (metafor for de forskellige dele af hjernen), hvad de prøver at fortæller mig. Og de forskellige træningsteknikker baner den nye kontakt til mig selv, så svaret fra dem faktisk er ærligt.

Jeg øver mig stadig i USE IT OR LOOSE IT. Den sætning er så powerfuld og meget sigende.

Jeg nyder nu at være min egen actionhelt og tage styringen og forebygge frem for at lade mig behandle efter et ”styrt”.

Jeg ville en gang for alle,bagom disse stressorer. Rydde op i det der var engang. Styrke mit selvværd, så jeg fremadrettet accepterer mig selv for det unikke, fantastiske menneske jeg er. Og som jeg også ved, at du er, kære læser.

Målet var at finde tilbage til mig, som jeg ER og ikke som jeg TROR, jeg er.

DET HANDLER OM ACTION
Jeg lærte hurtigt at det handler om action i stedet for at være i en offerrolle. De ”briller” gør mig godt.

De vigtigste redskaber har været de gode åndedragsøvelser og visualiseringer. For de er en forudsætning for at “mærke efter” i den efterfølgende mentaltræningsøvelse. Og jeg har lært at fokusere på målet fremfor at fokusere på det jeg ikke vil have.

Jeg har haft stor glæde af at lære at give de “gaver” tilbage, som jeg ved en fejl har modtaget. F.eks. det lave selvværd (”Gaver” er et Neurocoaching-udtryk for de tanke- og adfærdsmønstre, vi har tillagt os gennem livet”).

Jeg var meget tryg i processen, da Birgitte guidede mig i øvelsen, hvor den ansvarlige hjernedel bag det lave selvværd blev billedeliggjort via underbevidstheden. For herved talte den ”indre medarbejder” til mig “på alle hjernens sprog og gav mig en ny, og mere hensigtsmæssig overbevisning. Det løsnede min mentale spændetrøje, so jeg på underlig vis tidligere havde fået taget på.

”Kys det nu, det satans liv – før det er forbi”,som Steffen Brandt fra TV2 skriver. Og ved at bruge Neurocoaching-redskaberne kan jeg være den bedste udgave af mig selv, den bedste rollemodel for mine børn og den bedste kone for min mand.

 

NEUROCOACHING-FORLØBET ER DET HELE VÆRD.
Jeg mærker min power fra Eventyrets Træ (et symbol på ressourcer), som jeg besøger med jævne mellemrum – back to nature.

Jeg takker mig selv for dette forløb. Det er en gave for livet – et action- og powerlife❤️

Og TAK for støtten Birgitte.

CASE:

  

Pigen, der ikke kunne tiltrække mænd 

Efter  jeg havde været i DR1 og fjerne generthed fra en singlemand, ringede telefonen og  Anne (navnet er ændret) forklarede, at hun ikke kunne tiltrække mænd. Det lød mærkeligt, så vi aftalte en session. Og op dukkede en charmerende og good looking pige først i fyrrerne. Det hang ikke helt sammen med, at hun ikke kunne tiltrække mænd.

Så med hjælp af en speciel teknik fik jeg hende til at se sig selv udefra, og pludselig krakelerede facaden. Hun kunne nu se, at en del af hende, måske gerne ville have en mand, men en anden del lagde masser af hindringer i vejen, som ved f.eks. at stille skyhøje krav til mændene og forelske sig i dem, hvor det ikke kunne lade sig gøre, fordi de var gift. Intentionen var at beskytte hende mod nederlag og slag mod selvværdet.

Så snart hun fik den indsigt og fik formidlet den til underbevidstheden, kunne hun se, at hun bare skulle tage det lettere, og pludselig fik hun øje på, hvordan mændene kiggede efter hende. Her hendes feedback, hvor jeg efter den første session havde givet hende som praktisk opgave at gå i byen med sin nye indsigt:

 WOW!!!… jeg er målløs!… Jeg har aldrig prøvet at få så meget opmærksomhed som jeg fik i går… Jeg føler ikke at jeg gjorde noget for det… Jeg havde det vildt godt med mig selv på en meget rolig måde, havde ikke de der tanker om at nu skulle jeg se godt ud eller “gøre mig til”… Jeg var bare mig selv, smilede og havde det godt… jamen jeg kan slet ikke beskrive hvor meget opmærksomhed jeg fik… hehe  Det var så meget at de venner jeg var sammen med kommenterede på det.. På et tidspunkt hvor jeg havde siddet og talt med min bror, vender jeg mig om og lige i samme, går der en fyr/mand forbi mig, jeg smiler bare og pludselig lyser han op og smiler til mig imens han går forbi… så stopper han op, går tilbage til mig, kikker direkte på mig og siger glad HEJ…. hehe…. Min bror spurgte bagefter hvor jeg kendte ham fra!!…. Jamen ham kendte jeg slet ikke… vild sjovt   

Jeg kunne med lethed have scoret, det virker pludselig som det letteste i verden at gøre….. Det var ren magi i går  

VIL DU VÆRE KLOGERE?

Så få gratis inspiration til, hvordan du kan bruge din hjerne bedre.

 

 

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev!