FORSKNING OG TRÆNING i ANVENDT NEUROPSYKOLOGI

70276100

selvværd

Dansk Center for Neurocoaching

selvværd

Dansk Center for Neurocoaching

LAVT SELVVÆRD

Lavt selvværd ligger mange gange som den afgørende faktor i den problemkæde, som mine kunder kommer med. Ofte ligger lavt selvværd bag f.eks. depression, angst, spiseforstyrrelser, generthed og ensomhed.

Det forkerte selvbillede kan være opstået af bagateller som f.eks. en tilfældig bemærkning fra en forælder.  Men det kan også være opstået af opskruede forventninger, som er næsten umulige at indfri.Jeg oplever, at mange ser sig selv helt, helt forkert. For så snart de erkender, at de faktisk er OK og altid har været det, så forsvinder de fleste andre problemersom dug for solen.

 

Læs også mere Info om WHO-5-måling fra Sundhedsstyrelsen

 

Selvtillid og selvværd 

Selvtillid og selvværd kan sagtens hænge sammen. Selvtillid er overbevisningen om, at du er god til noget konkret, f.eks. golf eller matematik. Mangler selvtilliden af en eller anden grund, kan det i nogle tilfælde udvikle sig til en fobi eller manglende motivation. Hjernens angstcenter har til opgave at beskytte dig og kan derfor finde på at give dig frygt for f.eks. eksamen for at holde dig væk fra et nederlag.

Men som det desværre så ofte sker, kommer de primitive dele i hjernen til at give os lige netop det, de skal forhindre. For er eksamen vigtig i vores liv, holder frygten os tilbage – og giver os nederlag. Og det påvirker ikke alene selvtilliden men også selvværdet. Nederlag bliver en del af vores historie om os selv, og så føler vi ikke længere, at vi er ok.

 

  

 

 

 

 

 

SE HER, HVORDAN SELVVÆRD, ANGST, STRESS, DEPRESSION OG SYGDOM HÆNGER SAMMEN….

OG HVORDAN VI BRYDER DEN ONDE CIRKEL VED AT GÅ DIREKTE TIL RODEN AF PROBLEMET.

 

 

 

 

 

CASE:

FRA HANDLINGSLAMMELSE TIL GLÆDE OG OVERSKUD PÅ 3 SESSIONER
Martin (navnet er ændret) var den her tillidsvækkende type, som man sagtens kunne finde på at betro sit dankort: Stille, rolig og sympatisk. Og han havde udefra set det hele: Flot karriere, dejlig familie etc. etc. Men som ved så mange andre, var der skeletter i skabet. Stressen havde stille og roligt taget overhånd og havde gjort ham handlingslammet og depressiv. Og stressen havde også ført til angst – hvilket er meget normalt, da stresscenteret og angstcentret sidder lige op og ned af hinanden i den primitive del af hjernen.

Og mønstret var det klassiske: Stressen kom ikke så meget fra arbejdet, men fra hans stærkt negative selvbillede og fra hans meget usunde forventninger til sig selv. Det er begge ting, der typisk dannes i den tidlige barndom i samspillet med forældrene – og har sådan et mønster først sat sig, kræver det med traditionel psykologi oftest flere år at afmontere.

Martin klarede det med en flot træningsindsats på blot 13 timer fordelt over 3 sessioner.

Han lærte hos os teknikkerne til at kunne gå ind og ændre direkte i den ubevidste del af hjernen og afmontere de små stykker “software” , der havde holdt ham tilbage. Og vi lavede sammen de umiddelbart komplicerede mekanismer i underbevidstheden om til små, enkle øvelser, skræddersyet til ham. Dem skulle han så gentage hver dag og dermed overskrive de gamle mønstre med de nye og meget bedre mønstre.

På de tre sessioner flyttede Martin sig fra 10 til 90% af sit mål om at hvile i sig selv uanset hvad. På den internationale WHO5-trivselsskala løftede han sig sig i processen fra 20 til 88. Skalaen går fra 0-100, hvor 35 er depressionsgrænsen og 68 det danske gennemsnit. Læs mere om WHO-skalaen på de sidste 3 sider af http://interactivepdf.uniflip.com/2/11265/304375

Her er Martins egen feedback
“Neurocoaching har med sin tilgang og metode hjulet mig til, hurtigere end jeg nogensinde havde forestillet mig, effektivt at tackle personlige udfordringer, som jeg har kæmpet med on and off i årevis. Samtidig har jeg fået værktøjer, jeg kan bruge til at fastholde forandringen fremover.

Resultatet er, at jeg i dag er et markant gladere menneske end for et halvt år siden til glæde for både min familie og jeg, samtidig med at jeg fungerer langt bedre i mit professionelle virke.”

CASE:

 

 

Pigen, der ikke kunne tiltrække mænd 

Efter  jeg havde været i DR1 og fjerne generthed fra en singlemand, ringede telefonen og  Anne (navnet er ændret) forklarede, at hun ikke kunne tiltrække mænd. Det lød mærkeligt, så vi aftalte en session. Og op dukkede en charmerende og good looking pige først i fyrrerne. Det hang ikke helt sammen med, at hun ikke kunne tiltrække mænd.

Så med hjælp af en speciel teknik fik jeg hende til at se sig selv udefra, og pludselig krakelerede facaden. Hun kunne nu se, at en del af hende, måske gerne ville have en mand, men en anden del lagde masser af hindringer i vejen, som ved f.eks. at stille skyhøje krav til mændene og forelske sig i dem, hvor det ikke kunne lade sig gøre, fordi de var gift. Intentionen var at beskytte hende mod nederlag og slag mod selvværdet.

Så snart hun fik den indsigt og fik formidlet den til underbevidstheden, kunne hun se, at hun bare skulle tage det lettere, og pludselig fik hun øje på, hvordan mændene kiggede efter hende. Her hendes feedback, hvor jeg efter den første session havde givet hende som praktisk opgave at gå i byen med sin nye indsigt:

 WOW!!!… jeg er målløs!… Jeg har aldrig prøvet at få så meget opmærksomhed som jeg fik i går… Jeg føler ikke at jeg gjorde noget for det… Jeg havde det vildt godt med mig selv på en meget rolig måde, havde ikke de der tanker om at nu skulle jeg se godt ud eller “gøre mig til”… Jeg var bare mig selv, smilede og havde det godt… jamen jeg kan slet ikke beskrive hvor meget opmærksomhed jeg fik… hehe  Det var så meget at de venner jeg var sammen med kommenterede på det.. På et tidspunkt hvor jeg havde siddet og talt med min bror, vender jeg mig om og lige i samme, går der en fyr/mand forbi mig, jeg smiler bare og pludselig lyser han op og smiler til mig imens han går forbi… så stopper han op, går tilbage til mig, kikker direkte på mig og siger glad HEJ…. hehe…. Min bror spurgte bagefter hvor jeg kendte ham fra!!…. Jamen ham kendte jeg slet ikke… vild sjovt   

Jeg kunne med lethed have scoret, det virker pludselig som det letteste i verden at gøre….. Det var ren magi i går  

VIL DU VÆRE KLOGERE?

Så få gratis inspiration til, hvordan du kan bruge din hjerne bedre.

 

 

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev!