FORSKNING OG TRÆNING i ANVENDT NEUROPSYKOLOGI

70276100

Kærestesorger

Dansk Center for Neurocoaching

Kærestesorger

Dansk Center for Neurocoaching

Kærestesorger

Dansk Center for Neurocoaching

tag kontrollen tilbage - ring 70276100

KÆRESTESORGER

Kærestesorger er en variant af sorg, dvs. følelsen af at have mistet noget værdifuldt. Ligesom ved al anden sorg er det evolutionære formål med kærestesorger, at vi passer ekstra godt på vores partner for at undgå den ubehagelige smerte. Men nogle gange sker der fejl i vores system, og vores kærestesorger bliver så voldsomme, at de er skadelige for både vores trivsel og vores helbred – og indirekte også rammer dem omkring os.

Når vi oplever kærestesorger, opbygger vi typisk et glansbillede af eksen og glemmer alle de negative ting ved ham eller hende. På den måde kommer vi til at forstærke den smertefulde følelse af at have mistet noget værdifuldt..

Kærestesorger

Som ved al anden sorg bliver kærestesorger også først et problem, når vi tager bruddet personligt, dvs. når vi betragter bruddet som om, vi har mistet os selv i stedet for bare at have mistet et objekt.

Der er i princippet to måder, vi mennesker håndterer brud på. De har at gøre med de overbevisninger, vi danner om bruddet – de briller vi så at sige ser bruddet igennem

Ser vi bruddet gennem positive briller danner vi en positiv overbevisning om os selv, der hedder: ”Jeg er stadig god nok”. Og vi danner en positiv overbevisning om vores omverden ”Der er masser af spændende, potentielle partnere”. Og endelig en positiv overbevisning, om fremtiden: ”Det giver mig lejligheden til at finde en ny og mere spændende partner”. Ser vi bruddet på den måde, er vi hurtigt videre – og kærestesorger har ikke en chance for at vinde indpas

De kunder, vi møder, er dog (på det ubevidste plan) kommet til at danne nogle helt andre og negative konklusioner om sig selv, deres omverden og deres fremtid: ”Jeg er ikke god nok”, ”Jeg kan ikke mere stole på mænd /kvinder” og ”Jeg kommer til at dø gammel og ensom”. Og de overbevisninger giver med garanti kærestesorger.

Om vi ser bruddet gennem de positive briller eller de negative briller har typisk noget med vores eget selvbillede at gøre – og vores selvbillede dannes overvejende i de første 7 år af vores liv. Så her tjekker vi også efter, om dit selvbillede er i orden. For hvis du ikke får styr på det, vil du generelt have problemer med at håndtere de slag, som livet nu engang giver.

kærestesorger

Så hvis du henvender dig med kærestesorger har vi typisk en 5-trins strategi

1. Vi tjekker, om bruddet er endeligt. Hvis bruddet bare skyldes dårlig kommunikation, men der stadig er kærlighed, hjælper vi dig med en strategi til at få eksen tilbage.
2. Er bruddet endeligt, hjælper vi dig med at ødelægge glansbilledet af din eks, så du bliver ligeglad med bruddet.
3. Kom bruddet bag på dig, og er du et stort spørgsmålstegn, lærer vi dig at læse din eks´ tanker, så du får noget vigtig læring med – og får svaret på, om bruddet er endeligt.
4. Vi hjælper dig med at få styr på dit selvbillede, så du bliver robust overfor brud og tab – og så du kan placere din lykke i dine egne hænder i stedet for at være afhængig af andre.
5. Og endelig hjælper vi dig med strategier til at finde en ny og bedre partner. Her hjælper vi dig med ubevidst kommunikation og den nyeste viden om, hvordan vi som mennesker tiltrækker hinanden.

CASE:

FRA KNUST TIL LIGEGLAD

Tom (navnet er ændret) kontaktede mig, da han ikke kunne få sin eks ud af hovedet. Han havde endda selv gjort det forbi, men da hun så fik en ny kæreste, røg han ned i et hul.

Alle følelser og sanseoplevelser i vores liv er gemt i hjernebarken og kan med specielle teknikker findes frem. Så hvad du kan på et tidspunkt, kan du altid gentage. Så vi hjalp ham tilbage til situationen i fortiden, hvor han var træt af pigen – og vi lavede recepten på den følelse, så han kunne bruge den lige, når han havde brug for den. Sammen med en bearbejdning af hans selvbillede og en komplet ændring af den indre opfattelse af hans eks, fik det ham til på 4 sessioner (13 timer) at løfte sig fra 18 til 98% af sit mål om at føle sig god nok – og hans trivsel steg på den internationale WHO-skala fra 4 (depressionsgrænsen er 35) til 76, dvs. over det danske gennemsnit. Læs mere om WHO-skalaen på de sidste 3 sider af denne rapport.

 

CASE:

FRA SELVUDSLETTENDE TIL SELVVÆRD

Casen med Sofie (navnet er ændret) er den klassiske historie om den både kønne og intelligente pige, som bare ikke troede på sig selv. Vi fandt nogle mønstre fra hendes barndom, specielt i forholdet til forældrene, der havde gjort, at hun i den vigtige 0-7-års-alder ikke havde kunnet udvikle det vigtige selvværd. Og det havde som voksen givet hende en følelse af utryghed og et helt skævt selvbillede, som gjorde, at hun konstant følte angst for at blive forladt, hvis hun mødte en fyr, hun kunne lide. Og en voldsom overreaktion, når der så skete et brud. Hun fandt sig også i alt for meget bare for at undgå at blive forladt.
Så det første, vi gjorde, var sammen at genskabe hendes selvværd på både det bevidste og ubevidste plan, så hun kunne begynde at se sig selv realistisk og erkende sit eget værd – og sige fra. Vi afmonterede derefter de negative mønstre fra både barndommen og fra hendes parforhold, så hendes indre alarmsystem kunne falde til ro. Og endelig fik hun også en række lavpraktiske øvelser, som understøttede processen.

Hun løftede sig i processen fra 35% til 95% af at føle sig god nok. Hun fik fokus på sine egne behov i stedet for andres behov. Og hun blev bedre til at håndtere kritik, tage imod ros – og også rose sig selv.

På den internationale WHO-skala, der kører fra 0-100 løftede hun sig fra 12 til 72 (35 er depressionsgrænsen – 68 er det danske gennemsnit). Læs mere om WHO-målemetoden her.

WHO-5-sundhedsstyrelsen-11
Her er Sofies egen feedback
“Jeg har altid haft meget svært ved at miste personer i mit liv og især kærester. Jeg havde lige mødt en ny fyr, som pludselig ændrede sig fra at være kærlig til at være meget reserveret. Jeg var helt fortvivlet og tænkte, at det måtte være fordi, der var noget galt med mig og jeg ville så gerne have, at han skulle kunne lide mig. Jeg følte slet ikke at jeg kunne være i min krop og den i forfærdelige følelse, det var for mig at føle mig afvist. Tilfældigvis faldt jeg over denne hjemmeside, da jeg sad og søgte på nettet for at finde nogen eller noget, der kunne hjælpe mig. Det skal siges at jeg har gået hos både psykologer, psykoterapeuter og prøvet hypnose. Men intet har hjulpet mig i længden – før jeg prøvede neurocoaching.

Allerede fra første kontakt følte jeg at nu havde jeg fundet nogen, der kunne hjælpe mig. Den første var så imødekommende og forstående og sagde at selvfølgelig kunne jeg hjælpes. Jeg fik en tid, og det blev begyndelsen til en meget positiv udvikling for mig. Jeg blev mødt med forståelse og intet var for dumt eller fjollet. Vi kom virkelig i dybden med mit problem, som mest af alt handlede om dårligt selvværd. De værktøjer og lydfiler som jeg har fået med mig, kan jeg til stadighed bruge, hvis jeg lige har brug for en påmindelse om, hvor langt jeg har flyttet mig. Neurocaoahing har virkelig ændret mit liv til det bedre og jeg ved nu, at jeg er god nok, som jeg er. Mange hilsner Sofie”

 

 

VIL DU VÆRE KLOGERE?

Så få gratis inspiration til, hvordan du kan bruge din hjerne bedre.

 

 

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev!