FORSKNING OG TRÆNING i ANVENDT NEUROPSYKOLOGI

70276100

koncentrationsbesvær

Dansk Center for Neurocoaching

koncentrationsbesvær

Dansk Center for Neurocoaching

KONCENTRATIONSBESVÆR

Koncentrationsbesvær kan være hæmmende – ikke mindst for studerende og for mennesker i krævende stillinger. Resultaterne bliver derefter, og alting tager en krig bare at komme nogenlunde igennem – og frustrationen kan både give opgivenhed og temperament.  Man har ved desværre været lynhurtig til at sætte sygdomsnavne som ADHD på, men vi har gentagne gange oplevet, at problemet bare skyldtes stress eller manglende motivation. Og på få timer var problemet løst – uden sygeliggørelse og uden medicin.

CASE : 

Thomas var selvstændig og ville videreuddanne sig. Det var virkeligt vigtigt for ham at blive bedre, og han havde nu besluttet sig for at gøre noget ved det koncentrationsbesvær, der altid havde plaget ham.  Fænomenet kan skyldes, at vi tager information forkert ind eller lagrer den forkert, men det var der ikke noget, der tydede på her.

Vi valgte derfor at gå efter den hjernefil, som var ansvarlig for de flyvske tanker, der blokerede for koncentrationen. Vi isolerede den, og da denne del af hjernen elsker symboler, begyndte vi langsomt sammen at lave filen om, så den ændrede karakter fra grå, flyvende rektangler, der fløj rundt som bordtennisbolde til grønne puslebrikker, der stille og roligt satte sig sammen og dannede et grønt græstæppe. Endelig fandt vi den del i det ubevidste, som havde været ansvarlig for de flyvske tanker. Dens formål havde været at sikre, at tingene ikke gik i stå. Men den gik så med til at tage ansvaret for at hjælpe med koncentrationen i stedet – så den stadig kunne opfylde sit ganske udmærkede formål, men på en mere effektiv måde.

Både de flyvende reklangler, græstæppet og alle de andre genstande var symboler, dvs. den måde som Thomas tolkede det, der i virkeligheden bare var hjernens elektriske og kemiske processer.

Ved at arbejde direkte med de symboler, som man kan kalde en slags hjernefiler, fik vi på 2 timer løst 50% af hans problemer med at koncentrere sig.

CASE :

Denne feedback fik vi fra Jeppe Kristian Andersen, der i dag er professionel golfspiller.
“Jeg henvendte mig til Michael og Dansk Center for Neurocoaching efter en periode hvor jeg på det sportslige plan havde udviklet mig i en negativ retning og havde brug for nye tanker og en ny plan til at kæmpe mig tilbage på sporet igen.
 
Jeg startede mit forløb med Michael med en forventning om, at der, hvor vi skulle arbejde og tage fat, var på det sportslige. Det var ikke det, der skete, og Michaels coaching tog fat i roden af problemet og fik sammen med mig trænet mig tilbage til gode vaner og tankemønstre. For mig var det et arbejde med mig selv, og hvad jeg er og vil være. De redskaber og den læring jeg har fået igennem forløbet har givet mig den base og den ro i mine tanker, som jeg har haft brug for for at kunne komme videre fra modgang i sporten. 
 
Jeg kan varmt anbefale neurocoaching alene af den grund af at det tager udgangspunkt i det enkelte individ, og at det er en udviklingsproces, hvor du har din neurocoach med hele vejen.”
Mvh
Jeppe Kristian Andersen

 

koncentrationsbesvær
MENU