FORSKNING OG TRÆNING i ANVENDT NEUROPSYKOLOGI

70276100

Søvnbesvær

Dansk venter for Neurocoaching.

Søvnbesvær

Dansk venter for Neurocoaching.

SØVNBESVÆR

Søvnbesvær er nok noget, de fleste af os har oplevet på et tidspunkt i vores liv. Og årsagerne kan være mange. En af de oftest forekommende er tankemylder og stress, men årsagerne kan også være alt lige fra PTSD til kosten. Og desværre forstærker søvnbesværet oftest stressen, fordi vi med for lidt søvn simpelthen har mindre mental modstandskraft.

Søvnbesvær

HVORDAN HJÆLPER NEUROCOACHING?

Allerførst tjekker vi selvfølgelig alle de lavpraktiske faktorer, såsom lyspåvirkning, døgnrytme, sovevaner osv.

I modsætning til andre behandlere lærer vi dig dog også at kommunikere med den del af din hjerne, som er ansvarlig for søvnbesværet – typisk er det en beskyttelsesmekanisme i det limbiske system/pattedyrshjernen. Husk på, at din hjerne består af mange forskellige dele med forskellige opgaver og interesser.
Denne del af hjernen er evolutionært 2-400 mio. år ældre end den bevidste del af hjernen, så den kommunikerer ikke med ord, men primært med billeder, fysiske fornemmelser og symboler. Det kan lyde svært, men når først du har forstået princippet, er det faktisk ganske enkelt at kommunikere med den. Og så kan du faktisk sætte beskyttelsesmekanismen, der før holdt dig vågen, til at få dig til at falde hurtigere i søvn.

CASE:

FRA TANKEMYLDER TIL GOD SØVN

Frank (navnet er ændret) var en både ambitiøs og pligtopfyldende mellemleder med en god og energisk udstråling. Problemet var dog, at han tog arbejdet med hjem. Dvs. papirerne lod han faktisk ligge, men spekulationerne tog han med hjem, fordi han jo gerne ville gøre det så godt som muligt på arbejde.

Vi identificerede og afmonterede først de gamle mønstre (nogle af dem fra barndommen), der gjorde, at han stressede sig selv og også tog ansvar for ting, der slet ikke var hans ansvar. Og så kiggede vi på specielt hans aftenvaner, hvor vi også opdagede nogle mønstre, der var en del af forklaringen på hans søvnbesvær. Endelig lærte vi ham at samarbejde med den del af hjernen, der hele tiden ville gøre ham opmærksom på arbejdsrelaterede ting, så den faktisk selv tog sig af tingene uden at forstyrre ”Den bevidste Frank”.Den ændrede sig til to konkrete, kraftfulde symboler (sådan manifesterer disse dele af hjernen sig typisk), som ved sengetid ”tog over”. Vi forstærkede det med en specialdesignet indsovnings-lydfil, og alle tiltagene tilsammen virkede allerede fra første nat og holdt sig stort set stabilt efterfølgende.

 

Michaels historie:

”TAG ACTION PÅ DIT LIV”

Michael ville gerne have hjælp ift. til sit forkerte selvbillede, sin angst og sine søvnproblemer.

Michael flyttede sig på 3 sessioner (+ en forsession) fra 25% til 98% af sit mål om at stole på sig selv uanset hvad. Allerede på 1. session løftede han sig fra 25% til 90%.

Forløbet tog 14,75 timer inkl. 1 års opfølgning og inkl. de referater og lydfiler, der sikrer den langsigtede forandring.

Han flyttede sig i processen fra 16 til 100 på den internationale trivselsskala WHO5, der går fra 0-100, og hvor depressionsgrænsen ligger på 35 og det danske gennemsnit er på 68.

Du kan læse mere om WHO 5-skalaen her:

Her Michael egen feedback:
”I mange år har jeg været udfordret på lavt selvværd og generaliseret angst, hvor bl.a. søvnproblemer var nogle af de værste ”fjender” i forbindelse med mine anfald. Mine angstanfald har jeg kunne leve med, til trods for at det nogle gange krævede sygemeldinger, hvor jeg blev henvist til psykologbehandlinger. Disse behandlinger hjalp på den korte bane.

DETTE VAR NOGET GANSKE ANDET
Nu ville jeg gerne helt kunne slippe mine angstanfald og søgte derfor efter nogle behandlinger, der ligeledes kunne virke på den lange bane. Her fik jeg anbefalet Dansk Center for Neurocoaching. Via de mange informationer på deres hjemmeside kunne jeg allerede læse mig frem til, at dette var noget ganske andet, end hvad jeg havde været vant til hos psykologer. Jeg må sige at det har været noget af en rejse jeg har været på sammen med min fremragende coach.

JEG HAR FÅET NYE VÆRKTØJER
Forløbet er et træningsprogram, hvor jeg har udfordret mig selv med kyndig vejledning fra min Neurocoach. I mine tidligere behandlinger var der rigtig meget envejskommunikation. I dette forløb har der været rigtig meget sparring og jeg har fået tilegnet mig nogle nye effektive værktøjer, som jeg kan mærke virker.

F.eks. er jeg blevet bekendt med at give ”gaver” tilbage. Og jeg har fundet mit sikre sted, mit fremtidsjeg og mit kraftfelt. Og jeg har lært, hvornår jeg skal bruge min virtuelle volumenknap (de er alle Neurocoaching-redskaber). Hver dag har jeg lavet dagbøger, som har vist sig at være et effektivt værktøj til at komme i dybden med mine udfordringer. Dagbøgerne bliver suppleret med en SOK (endnu et Neurocoaching-værktøj), hvis det viser sig at der skal ”graves” dybere.

JEG ER BLEVET EN MEGET GLADERE PERSON
 I dag kan jeg og mine omgivelser virkelig mærke, at jeg er blevet en meget mere glad person, der i dag tænker meget mere positivt og ser muligheder i stedet for begrænsninger. Det gælder i den grad at omstille sin hjerne med de 85 milliarder ”medarbejdere” til at kunne agere (gå fra drama- til action trekanten) i stedet for at se passivt til. Dvs. tag action på dit liv og få det bedste ud af det og vis dine ”indre medarbejdere” (metafor for de ubevidste dele af hjernen), at det er dig der er direktøren. Som ”prikken over i’et” har jeg i dag genvundet min normale søvnrytme, idet tankemylder ikke mere eksisterer i min hverdag.

Mig bekendt så har vi kun det ene liv, så hvorfor ikke få det bedste ud af det og tilsidesætte alle de negative tanker, der kun dræner en for energi og overskud.”

MENU