FORSKNING OG TRÆNING i ANVENDT NEUROPSYKOLOGI

70276100

Søvnbesvær

Dansk venter for Neurocoaching.

Søvnbesvær

Dansk venter for Neurocoaching.

SØVNBESVÆR

Søvnbesvær er nok noget, de fleste af os har oplevet på et tidspunkt i vores liv. Og årsagerne kan være mange. En af de oftest forekommende er tankemylder og stress, men årsagerne kan også være alt lige fra PTSD til kosten. Og desværre forstærker søvnbesværet oftest stressen, fordi vi med for lidt søvn simpelthen har mindre mental modstandskraft.

Søvnbesvær

HVORDAN HJÆLPER NEUROCOACHING?

Allerførst tjekker vi selvfølgelig alle de lavpraktiske faktorer, såsom lyspåvirkning, døgnrytme, sovevaner osv.

I modsætning til andre behandlere lærer vi dig dog også at kommunikere med den del af din hjerne, som er ansvarlig for søvnbesværet – typisk er det en beskyttelsesmekanisme i det limbiske system/pattedyrshjernen. Husk på, at din hjerne består af mange forskellige dele med forskellige opgaver og interesser.
Denne del af hjernen er evolutionært 2-400 mio. år ældre end den bevidste del af hjernen, så den kommunikerer ikke med ord, men primært med billeder, fysiske fornemmelser og symboler. Det kan lyde svært, men når først du har forstået princippet, er det faktisk ganske enkelt at kommunikere med den. Og så kan du faktisk sætte beskyttelsesmekanismen, der før holdt dig vågen, til at få dig til at falde hurtigere i søvn.

CASE:

FRA TANKEMYLDER TIL GOD SØVN

Frank (navnet er ændret) var en både ambitiøs og pligtopfyldende mellemleder med en god og energisk udstråling. Problemet var dog, at han tog arbejdet med hjem. Dvs. papirerne lod han faktisk ligge, men spekulationerne tog han med hjem, fordi han jo gerne ville gøre det så godt som muligt på arbejde.

Vi identificerede og afmonterede først de gamle mønstre (nogle af dem fra barndommen), der gjorde, at han stressede sig selv og også tog ansvar for ting, der slet ikke var hans ansvar. Og så kiggede vi på specielt hans aftenvaner, hvor vi også opdagede nogle mønstre, der var en del af forklaringen på hans søvnbesvær. Endelig lærte vi ham at samarbejde med den del af hjernen, der hele tiden ville gøre ham opmærksom på arbejdsrelaterede ting, så den faktisk selv tog sig af tingene uden at forstyrre ”Den bevidste Frank”.Den ændrede sig til to konkrete, kraftfulde symboler (sådan manifesterer disse dele af hjernen sig typisk), som ved sengetid ”tog over”. Vi forstærkede det med en specialdesignet indsovnings-lydfil, og alle tiltagene tilsammen virkede allerede fra første nat og holdt sig stort set stabilt efterfølgende.

 

VIL DU VÆRE KLOGERE?

Så få gratis inspiration til, hvordan du kan bruge din hjerne bedre.

 

 

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev!