FORSKNING OG TRÆNING i ANVENDT NEUROPSYKOLOGI

70276100

Spiseforstyrrelser

Dansk Center for Neurocoaching.

SPISEFORSTYRRELSER

Spiseforstyrrelser som både bulimi, anorexi og overspisning anses desværre ofte for sygdomme i sig selv. Men forsøges de behandlet som sygdomme i sig selv, er de nærmest uløselige, og de berørte kan i værste fald være selvmordstruede. Spisevægringerne er nemlig bare symptomer på dybereliggende problemer, der har rod langt tidligere i livet, typisk i 0-7-års-alderen. Indenfor Neurocoaching ignorerer vi derfor i første omgang symptomerne og identificerer i stedet de dybereliggende problemer. Og når vi løsner op for dem, opløses spiseforstyrrelserne stort set af sig selv.

Læs mere om vores behandling af anorexi og spisevægring. Her kan du også læse klienternes egne beretninger om, hvordan de kom af med deres anorexi og bulimi.

 

spiseforstyrrelser

OVERSPISNING

Alt misbrug er enten flugt, trøst eller belønning. Vi hjælper dig derfor med at rydde ud i de ting, du prøver at flygte fra, eller som giver dig behov for at trøste dig selv. Og vi hjælper dig med at finde en bedre måde at belønne dig selv.

Vi giver dig også lavpraktiske redskaber til at reducere din vægt. Og som neurocoaches holder vi dig op på de ting, vi aftaler.

FRA OVERSPISNING TIL SELVVÆRD

”JEG VENDTE DÅRLIGE DAGE TIL GODE”

 

Christine (navnet er ændret) ville gerne have hjælp ift. sin overspisning og sit selvværd.

Hun flyttede sig på 5 sessioner (+ en forsession) fra 20% til 85% af sit mål om at hvile i sig selv uanset hvad. Allerede på 1. session løftede hun sig fra 20% til 65%.

Hun flyttede sig i processen fra 32 til 64 på den internationale trivselsskala WHO5, der går fra 0-100, og hvor depressionsgrænsen ligger på 35 og det danske gennemsnit er på 68.

Du kan læse mere om WHO 5-skalaen her: https://flipflashpages.uniflip.com/2/11265/378341/pub/html5.html#page/20

Her Christines egen feedback:

”Mit primære problem var, at jeg havde dårligt selvværd og overspisninger.

Jeg har lært at tro på, at jeg inderst inde er god nok, som jeg er, og at det bare er mine indre medarbejdere (en metafor for de mere primitive dele af hjernen), der skal overbevises om dette.

Jeg har opnået at nedsætte antallet af overspisninger markant.

Jeg fandt ud af, at jeg er utroligt målrettet, standhaftig og vedholdende, fordi jeg har lavet alle mine opgaver og øvelser i Neurocoaching-processen. Og fordi jeg formåede at vende de dårlige dage til gode dage i processen. Jeg fandt også ud af, at jeg har en helt unik personlighed, og at der kun er én af mig. Netop derfor er jeg helt fantastisk.

Det stærkeste i Neurocoaching-processen var, at jeg faktisk begyndte at tro på, at jeg er sindssygt meget værd uanset hvad.”

MENU