FORSKNING OG TRÆNING i ANVENDT NEUROPSYKOLOGI

70276100

Traumer

Dansk venter for Neurocoaching.

Traumer

Dansk venter for Neurocoaching.

TRAUMER

Traumer er smertelige oplevelser, der bare bliver ved med at pine os.

Traumer er aftryk, der sættes i vores indre beskyttelsessystem for at huske farlige episoder, så vi ikke kommer ud i lignende situationer. Typisk går impulsen fra følelsescentret amygdala til indlæringscentret hippocampus, som ligger lige op ad hinanden i hjernen. Nogle gange kan disse aftryk dog tage overhånd, advare os uden grund, få deres eget liv og hæmme os voldsomt.

Aftrykkene kan nogle gange sættes i gang af småting, som vi ikke bevidst hæfter os ved. Det gælder specielt i barndommen. Oftest er vi dog bevidste om hændelserne

I Dansk Center for Neurocoaching lærer vi dig, hvordan du kan manipulere med den primitive del af hjernen, der producerer disse aftryk, så du faktisk kan “overskrive” dem – næsten som du kan overskrive tekst i et word-dokument. Her har vi videreudviklet  amerikanske metoder, der udnytter hjernens organisering af tid og erindring. Effekten er umiddelbar, men for at aftrykkene er stabilt overskrevet, får du lydfiler med hjem, som du dagligt skal lytte til i 3-4 uger.

Vores forskning viser, at for at hændelser kan blive til hæmmende traumer, skal der typisk også være en sårbarhed tilstede, som oftest er dannet i 0-7-års alderen, Denne sårbarhed gør amygdala oversensitiv – lige som en alarm, der aktiverer sig selv i tide og utide.  Denne sårbarhed hjælper vi dig også med at fjerne. Du får dermed en robusthed,  der sikrer dig mod fremtidige, voldsomme overreaktioner i angstcentret.

Vi tjekker rutinemæssigt alle klienter for traumer, da de typisk spiller ind ved langt de fleste tilfælde af angst, fobier, ocd, stress, sorg og depression.

Når vi har hjulpet dig med at “overskrive” de ubehagelige hændelser, vil du stadig have en klar erindring om hændelserne – men følelsen vil være neutral. Og dermed er traumerne overskrevet.

 

traumer

MENU