FORSKNING OG TRÆNING i ANVENDT NEUROPSYKOLOGI

70276100

jalousi

Dansk Center for Neurocoaching

jalousi

Dansk Center for Neurocoaching

JALOUSI

Jalousi er angsten for at miste. Der kan i enkelte tilfælde være god grund til at være skeptisk overfor en partner, der måske allerede en gang er fanget med fingrene nede i utroskabens kagedåse. Men andre gange er det grundløst.

Under alle omstændigheder er jalousi – og den kontrollerende adfærd, der følger med – med til at skubbe partneren endnu længere væk. Ingen voksne mennesker gider blive kontrolleret og hele tiden mødt med mistillid – uanset hvor god en intention, der ligger bag.

Ofte er jalousien opstået pga. enten en hændelse – som godt kan ligge langt tilbage, og som måske er glemt – eller man er blevet ”smittet” med den af en anden, f.eks. en ekskæreste eller af en af ens forældre. Desuden er jalousi stort set altid koblet sammen med en eller anden grad af lavt selvværd – for hvis vi var overbeviste om, at vi var uerstattelige, hvorfor så være jaloux?

Ubehandlet kan jalousi give stress og søvnbesvær – og fører oftest til, at parforholdet før eller siden går i stykker.

 

Jalousi

Jalousi

 

Selvværd, jalousi, usikkerhed:

 5 UD AF 5 STJERNER”

Søren (navnet er ændret) ville gerne have hjælp til få styr på sit selvværd samt sin jalousi og usikkerhed Han flyttede sig i processen fra 35% til 99% af sit mål. Allerede på 1. session løftede han sig fra 0% til 60%. 

Han flyttede sig i processen fra 44 til 80 på den internationale trivselsskala WHO5, der går fra 0-100, og hvor depressionsgrænsen ligger på 35 og det danske gennemsnit er på 68.

Du kan læse mere om WHO 5-skalaen på de sidste 3 sider af flg. link:

 

Her Sørens egen feedback:

DET VIRKER!
Jeg har kæmpet med karrierestress og angst og frygten for at miste mine nærmeste. Efter et længere behandlingsforløb med Birgitte stod det klart, at mine hverdage kunne blive endnu bedre uden stress og bekymringer. Nu har jeg prøvet det, og det virker!

 DET KRÆVEDE EN INDSATS
Men det krævede en indsats. I forløbets start var jeg nervøs for at skulle tale med en fremmed person omkring mine udfordringer i hverdagen. Birgitte har vist sig at være særdeles fantastisk under hele forløbet. ”5 ud af 5-stjerner” som gode gamle Etta Cameron ville have sagt.

I DAG HAR JEG REDSKABERNE
I forløbet lærer man meget om sig selv, hvordan hjernen fungerer, og ikke mindst om andre personer. I dag har jeg alle redskaberne til at håndtere mine udfordringer. Desuden har jeg opnået nogle værktøjer enhver leder i et firma eller selskab bør eje.

Case:

Jalousien, der forsvandt og kæresten, der kom tilbage 

Nina (navnet er ændret) kontaktede os, fordi vi havde hjulpet en af hendes veninder. Hun virkede som en både frisk og intelligent pige, men hendes kæreste havde gjort det forbi, fordi han ikke længere kunne acceptere at blive kontrolleret med et hav af spørgsmål og smser, når han skulle ud med sine venner. Han havde på et tidspunkt i forholdet haft en overfladisk flirt med en anden pige, men det havde parret aftalt at komme over.

Nina fandt i processen ud af, at jalousien kom flere steder fra: Udover hændelsen med flirten, dukkede der – lidt overraskende for Nina – en situation op fra dengang hun var ca. 5 år gl. Hun huskede pludselig, hvordan hendes mor efter et skænderi med hendes far var kørt og efterladt børnene i uvished, om hun kom tilbage. Der var angsten for at miste startet!

Endelig havde hun fra en kæreste for år tilbage kopieret noget af dennes kontrollerende adfærd.

Vi hjalp Nina med at gå tilbage i tid og afmontere de traumer, der havde givet angsten for at miste og slette de aftryk, oplevelserne havde sat. Samtidig boostede vi hendes selvværd og hendes ressourcer.

Allerede efter første session var hun kommet 85% i mål (mod 20% før sessionen), og de næste par sessioner forstærkede og stabiliserede vi bare ændringen. Alle sessioner skete over tlf.

Og nu kommer det interessante: Nina var i løbet af sessionerne kommet til den erkendelse, at hun lige skulle finde sig selv i stedet for at jagte ekskæresten. Da hendes smser og opkald til eksen derfor stort set holdt op, begyndte han nu at kontakte hende. Og da han opdagede, at hun ikke mere var jaloux, og nu kun kontaktede ham sporadisk, blev han mere og mere interesseret og allerede efter 2 uger foreslog han, at de skulle flytte sammen. Til hans overraskelse sagde Nina faktisk nej – hvilket bare gjorde ham endnu mere interesseret.

Her med hendes tilladelse lige et par linier, hun sendte os efter første session.

”Det er bestemt mig der takker!!! Jeg svævede efter vores samtale og intet kunne trække mig ned 😀 Fed fed fed fornemmelse.. Awesame har jeg bare tænkt lige siden 😀 Jeg røg mig en cigaret udenfor lige efter vi havde snakket og jeg sad højlydt og grinede og sagde Awesome igen og igen.. Jeg var virkelig oppe og flyve!!! hahahaaha Dagen idag har også været god.. Snerten af jalousi og angsten for at miste Tommy var der lidt igår og også idag, men nok mest fordi vi har haft kontakt begge dage nu.. Men jeg vil sige at forskellen er at jeg ikke som hidtil panikker, hvis ikke jeg høre det jeg ønsker eller ikke opnår det jeg gerne vil når vi taler sammen.. Jeg siger egentlig nå ja ok, det er også i orden efter alt der er sket mellem os og hvad jeg har budt ham. Og så sender jeg min rose afsted.. og har det egentlig ok i kroppen.. Førhen ville panikken fylde mig helt op og jeg ville blive ved og ved med at prikke til ham og ringe til ham i et væk.. Det har jeg ikke gjort..”

 

 

MENU