FORSKNING OG TRÆNING i ANVENDT NEUROPSYKOLOGI

70276100

Datingpsykologi

Dansk Center for Neurocoaching

DATINGPSYKOLOGI

Vi mennesker har brug for en partner. Nogle af de værste familietragedier ser vi efter hårde skilsmisser.

Især vi mænd har en tendens til at synke til bunds, hvis vi er alene for længe.

Her hjælper jeg og mine medcoaches singler med at komme op på hesten igen. For flirt og dating følger – ligesom dyrenes parringsdans – bestemte mønstre. Og lærer man de mønstre, er chancen for succes pludselig mangedoblet.

For nogle er emnet lidt tabu. Men det vigtigste for os som coaches er at gøre andre mennesker lykkelige – og her spiller kærligheden en ganske afgørende rolle.

Og flirten er fascinerende. Det er den mest avancerede kommunikation, vi kender. En kompliceret blanding af kemi og vurderinger, hvor vi helt automatisk tester hinanden både i forhold til vores gener, vores værdier og vores individuelle forestillinger om, hvordan en partner skal være.

Specielt vi mænd har det svært. Vi er kun halvt så gode som kvinder til at læse kropssprog, og i løbet af evolutionen har kvinden fået en intuitiv forståelse for flirtens faser, som vi helt mangler. Det var meget praktisk dengang på den østafrikanske savanne for 50.000 år siden, hvor det var afgørende, at kvinderne ikke bare kastede sig ned i den nærmeste busk med ivrige mandfolk – for det at være enlig mor med 11 børn var noget, man døde af dengang. Men i dag har den fordel ingen mening, og den stiller manden urimeligt ringe.

Man kan derfor sige, at datingpsykologi gør, at vi mænd endelig kan møde kvinderne på lige betingelser. Og at kvinderne endelig kan møde de mænd, de sukker efter: Mænd der er ædru, underholdende og fulde af selvtillid. Ren win-win =)

Endelig giver det deltagerne en masse andet. For man kan ikke ændre på en del af det mentale system uden at påvirke resten. Så typisk ryger evt. lykkepiller sig en tur, og deltagernes generelle status i alle sammenhænge stiger dramatisk efter at have været igennem forløbet.

datingpsykologi
MENU