7027 6100 – mail@neurocoaching.dk

MISBRUG

Alt misbrug skyldes flugt, trøst eller belønning. Så om misbruget er mad, hash, alkohol, cigaretter eller andre farlige stoffer, er i en neuropsykologisk sammenhæng ligegyldigt. Det væsentlige er
– hvad er det ,du prøver at flygte fra?
– hvad er det, der gør, at du har behov for at trøste dig selv?
– hvordan kan du belønne dig selv på en bedre måde?

Rent neurologisk skyldes det meste misbrug, at vi prøver at dæmpe vores negative følelser, f.eks. angst, stress, sorg eller tristhed og samtidig kortvarigt booste niveauet af lykkestoffer.

misbrug

Men som alle med misbrug har oplevet, er misbrug som en boomerang: Den vender tilbage og mangedobler problemet!

Misbrugere har ofte kopieret deres ekstremt farlige måde at håndtere livets udfordringer på – enten fra forældre, venner, partnere eller arbejdskammerater.

 

HVORDAN HJÆLPER NEUROCOACHING?

Vi hjælper dig selvfølgelig med at identificere og afmontere de faktorer, f.eks. traumer, svigt, sorg, stress, angst osv., der direkte har givet dig behovet for at ”medicinere” dig selv med alkohol, hash osv. Men i modsætning til de fleste andre behandlere kigger vi også på de faktorer, der har gjort, at du overhovedet vælger at håndtere livets udfordringer på en så uhensigtsmæssig måde som misbrug – og her er typisk tale om dybe, ubevidste mønstre, grundlagt tidligt i livet. Disse dybe mønstre hjælper vi dig så også med at afmontere – det sikrer den blivende forandring.

Der kan ved misbrug ofte ligge en manglende motivation til at slippe misbruget, som jo er den umiddelbart nemme løsning.  Derfor gør vi processen så nem og indbydende som muligt, så alle dele af nervesystemet ser skiftet som en gevinst.

 

MISBRUG PÅVIRKER DE NÆSTE 4-5 GENERATIONER

Er du misbruger, påvirker dit valg ikke bare dig selv. Det påvirker ikke engang bare dine børn, som pga. dine dårlige valg har en kraftigt forøget risiko for misbrug selv. Dine dårlige valg vil påvirke de næste 4-5 generationer – så stærk er kopieffekten fra generation til generation.

misbrug

Til gengæld er det aldrig for sent at begynde at træffe fornuftige valg – og jo før, du kommer i gang, jo større en positiv effekt vil det have på de kommende generationer.

 

UHELDIG OMGANG MED SANDHEDEN

For at skjule deres problemer har nogle misbrugere desværre udviklet en uvane med at have en ret lemfældig omgang med sandheden. Derfor arbejder vi også med dette område.

 

VANE OG AFHÆNGIGHED

Selv når vi har elimineret det oprindelige problem (traumet, det lave selvværd, sorgen osv.), som udløste misbruget, er arbejdet med misbrug desværre ikke forbi. Misbrug har det desværre med at få sit eget liv: Enten som fysisk afhængighed eller vane. Og det kræver en indsats over en længere periode at vænne kroppen af med den uvane.

Derfor hjælper vi dig også med alternative strategier, som sætter gang i hjernens lykke- og belønningsstoffer, så overgangen bliver lettere. Alene overgangen fra overrollen til at tage kontrol med dit eget liv giver de fleste en tilstand, hvor de begynder at producere de gode stoffer i hjernen helt naturligt – uden misbrug.

 

Århus - Hornslet - Herning - Haderslev |(+45) 7027 6100 | mail@neurocoaching.dk
angst

VIL DU VÆRE KLOGERE?

Så tilmeld dig vores artikler. Så får du ganske gratis den nyeste viden om hjernen samt mentalteknikker, du kan bruge i hverdagen .

Dine data bliver ikke delt med andre - og du kan altid framelde dig igen.

 

KOMMENDE ARTIKLER

Juni: Hvordan du sikrer din livsvigtige søvn - del 3

Juni: Ny undersøgelse: Hjernen tager skade, jo længere du venter med at få gjort noget ved stressen

Juli:  Hør business developer Thomas Mønsted holde foredrag om sine erfaringer med Neurocoaching

(Husk at bekræfte din tilmeldning  i din mailboks )

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev!