7027 6100 – mail@neurocoaching.dk

MISBRUG

Alt misbrug skyldes flugt, trøst eller belønning. Så om misbruget er mad, hash, alkohol, cigaretter eller andre farlige stoffer, er i en neuropsykologisk sammenhæng ligegyldigt. Det væsentlige er
– hvad er det ,du prøver at flygte fra?
– hvad er det, der gør, at du har behov for at trøste dig selv?
– hvordan kan du belønne dig selv på en bedre måde?

Rent neurologisk skyldes det meste misbrug, at vi prøver at dæmpe vores negative følelser, f.eks. angst, stress, sorg eller tristhed og samtidig kortvarigt booste niveauet af lykkestoffer.

misbrug

Men som alle med misbrug har oplevet, er misbrug som en boomerang: Den vender tilbage og mangedobler problemet!

Misbrugere har ofte kopieret deres ekstremt farlige måde at håndtere livets udfordringer på – enten fra forældre, venner, partnere eller arbejdskammerater.

 

HVORDAN HJÆLPER NEUROCOACHING?

Vi hjælper dig selvfølgelig med at identificere og afmontere de faktorer, f.eks. traumer, svigt, sorg, stress, angst osv., der direkte har givet dig behovet for at ”medicinere” dig selv med alkohol, hash osv. Men i modsætning til de fleste andre behandlere kigger vi også på de faktorer, der har gjort, at du overhovedet vælger at håndtere livets udfordringer på en så uhensigtsmæssig måde som misbrug – og her er typisk tale om dybe, ubevidste mønstre, grundlagt tidligt i livet. Disse dybe mønstre hjælper vi dig så også med at afmontere – det sikrer den blivende forandring.

Der kan ved misbrug ofte ligge en manglende motivation til at slippe misbruget, som jo er den umiddelbart nemme løsning.  Derfor gør vi processen så nem og indbydende som muligt, så alle dele af nervesystemet ser skiftet som en gevinst.

 

MISBRUG PÅVIRKER DE NÆSTE 4-5 GENERATIONER

Er du misbruger, påvirker dit valg ikke bare dig selv. Det påvirker ikke engang bare dine børn, som pga. dine dårlige valg har en kraftigt forøget risiko for misbrug selv. Dine dårlige valg vil påvirke de næste 4-5 generationer – så stærk er kopieffekten fra generation til generation.

misbrug

Til gengæld er det aldrig for sent at begynde at træffe fornuftige valg – og jo før, du kommer i gang, jo større en positiv effekt vil det have på de kommende generationer.

 

UHELDIG OMGANG MED SANDHEDEN

For at skjule deres problemer har nogle misbrugere desværre udviklet en uvane med at have en ret lemfældig omgang med sandheden. Derfor arbejder vi også med dette område.

 

VANE OG AFHÆNGIGHED

Selv når vi har elimineret det oprindelige problem (traumet, det lave selvværd, sorgen osv.), som udløste misbruget, er arbejdet med misbrug desværre ikke forbi. Misbrug har det desværre med at få sit eget liv: Enten som fysisk afhængighed eller vane. Og det kræver en indsats over en længere periode at vænne kroppen af med den uvane.

Derfor hjælper vi dig også med alternative strategier, som sætter gang i hjernens lykke- og belønningsstoffer, så overgangen bliver lettere. Alene overgangen fra overrollen til at tage kontrol med dit eget liv giver de fleste en tilstand, hvor de begynder at producere de gode stoffer i hjernen helt naturligt – uden misbrug.

 

“I DAG ER JEG EN HELT ANDEN PIGE “

Lin (navnet er ændret) henvendte sig til os, da hun havde både angst, lavt selvværd og hashmisbrug.

 Hun flyttede sig i processen fra 25 til 95% af sit mål. På den internationale WHO5-trivselsskala løftede hun sig fra 52 til 76. Skalaen går fra 0-100, hvor 35 er depressionsgrænsen og 68 er det danske gennemsnit.

 

Her Lins feedback efter processen

 

“Hej Birgitte

 

MIT HASHMISBRUG

Jeg påbegyndte mit Neurocoachingforløb sidste sommer, hvor min hverdag var tynget af mit hashmisbrug, som fyldte rigtig, rigtig meget. Jeg røg 6-8 joints om dagen, og i det meste af mit ungdomsliv har mit hashmisbrug været on/off. Jeg har virkelig prøvet meget forskelligt terapi for at komme ud af det, men er altid vendt tilbage til scratch.

 

Derudover havde jeg et meget destruktivt adfærdsmønster med manglende selvværd, som gjorde, at jeg ikke turde komme ud af min komfortzone. Jeg havde fået så mange nederlag i fortiden, som nok også var resultatet af mit tilbagevendende hashmisbrug.

 

MASSER AF DIAGNOSER

Jeg gik bare derhjemme i min egen lille verden, som stod ret stille, Men inderst inde havde jeg stadig en drøm om at få fyldt hverdagen ud med noget, der interesserede mig. Men troen på, at jeg ville kunne få en hverdag til at fungere var lille. Jeg var 36 år, var førtidspensionist, fået diagnosen ADD, bipolar 2 – og så havde jeg ovenikøbet et hashmisbrug.

 

JEG GIK ALL IN

Men jeg besluttede mig for at gå all in i Neurocoachingforløbet, og satte et år af til at se, hvor langt jeg kunne komme – og det er et valg, som har gjort, at jeg den dag i dag er en helt anden pige.

 

En pige der siger pyt, når der sker en fejl. En pige der tænker positivt. En pige der er hashfri. En pige der er i actionrollen i stedet for i offerrollen. En pige der tager ansvar for sit eget liv. En pige, der er glad og fri.

 

Jeg er lige blevet optaget på en teaterskole, som jeg skal starte på i august. Jeg er hashfri og er faktisk også stoppet med at ryge cigaretter –  og det er med et helt andet mind set end jeg tidligere har haft.

 

Tidligere har jeg tænkt, at jeg stopper fordi jeg ikke må. Nu er jeg stoppet, fordi jeg simpelthen ikke har lyst.

 

MIN FAR GIK BORT

For en måned siden gik min far bort. Det var et stort tab, og jeg havde en gospelkoncert, som jeg var bange for, at jeg ikke kunne gennemføre. Jeg var bange for at blive ked af det, hvis jeg kom til at tænke på min far, som plejede at være med til koncerterne. Jeg forberedte mig med lydfiler og fik lavet en speciel lydfil af Birgitte, som kunne styrke mig. Og på selve dagen brugte jeg en time på at forberede mig via lydfilerne. Det resulterede i, at det blev den koncert, der hidtil er gået bedst.

 

TAK TIL BIRGITTE

Så jeg vil gerne takke dig, Birgitte, fordi du har hjulpet mig igennem det her forløb, som til tider har været hårdt, men det hele værd.

 

Du har lært mig at være i actionrollen og komme ud af offerrollen.

 

Du har lært mig at livet går i bølger.

 

Du har givet mig nogle værktøjer, som jeg vil blive ved med at bruge resten af livet.

 

Du har lært mig at se verden fra et helt andet perspektiv.”

VIL DU VÆRE KLOGERE?

Så få gratis inspiration til, hvordan du kan bruge din hjerne bedre.

 

 

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev!