FORSKNING OG TRÆNING i ANVENDT NEUROPSYKOLOGI

70276100

misbrug

Dansk Center for Neurocoaching

misbrug

Dansk Center for Neurocoaching

MISBRUG

Alt misbrug skyldes flugt, trøst eller belønning. Så om misbruget er mad, hash, alkohol, cigaretter eller andre farlige stoffer, er i en neuropsykologisk sammenhæng ligegyldigt. Det væsentlige er
– hvad er det ,du prøver at flygte fra?
– hvad er det, der gør, at du har behov for at trøste dig selv?
– hvordan kan du belønne dig selv på en bedre måde?

Rent neurologisk skyldes det meste misbrug, at vi prøver at dæmpe vores negative følelser, f.eks. angst, stress, sorg eller tristhed og samtidig kortvarigt booste niveauet af lykkestoffer.

misbrug

Men som alle med misbrug har oplevet, er misbrug som en boomerang: Den vender tilbage og mangedobler problemet!

Misbrugere har ofte kopieret deres ekstremt farlige måde at håndtere livets udfordringer på – enten fra forældre, venner, partnere eller arbejdskammerater.

 

HVORDAN HJÆLPER NEUROCOACHING?

Vi hjælper dig selvfølgelig med at identificere og afmontere de faktorer, f.eks. traumer, svigt, sorg, stress, angst osv., der direkte har givet dig behovet for at ”medicinere” dig selv med alkohol, hash osv. Men i modsætning til de fleste andre behandlere kigger vi også på de faktorer, der har gjort, at du overhovedet vælger at håndtere livets udfordringer på en så uhensigtsmæssig måde som misbrug – og her er typisk tale om dybe, ubevidste mønstre, grundlagt tidligt i livet. Disse dybe mønstre hjælper vi dig så også med at afmontere – det sikrer den blivende forandring.

Der kan ved misbrug ofte ligge en manglende motivation til at slippe misbruget, som jo er den umiddelbart nemme løsning.  Derfor gør vi processen så nem og indbydende som muligt, så alle dele af nervesystemet ser skiftet som en gevinst.

 

MISBRUG PÅVIRKER DE NÆSTE 4-5 GENERATIONER

Er du misbruger, påvirker dit valg ikke bare dig selv. Det påvirker ikke engang bare dine børn, som pga. dine dårlige valg har en kraftigt forøget risiko for misbrug selv. Dine dårlige valg vil påvirke de næste 4-5 generationer – så stærk er kopieffekten fra generation til generation.

misbrug

Til gengæld er det aldrig for sent at begynde at træffe fornuftige valg – og jo før, du kommer i gang, jo større en positiv effekt vil det have på de kommende generationer.

 

UHELDIG OMGANG MED SANDHEDEN
For at skjule deres problemer har nogle misbrugere desværre udviklet en uvane med at have en ret lemfældig omgang med sandheden. Derfor arbejder vi også med dette område.

 

VANE OG AFHÆNGIGHED
Selv når vi har elimineret det oprindelige problem (traumet, det lave selvværd, sorgen osv.), som udløste misbruget, er arbejdet med misbrug desværre ikke forbi. Misbrug har det desværre med at få sit eget liv: Enten som fysisk afhængighed eller vane. Og det kræver en indsats over en længere periode at vænne kroppen af med den uvane.

Derfor hjælper vi dig også med alternative strategier, som sætter gang i hjernens lykke- og belønningsstoffer, så overgangen bliver lettere. Alene overgangen fra overrollen til at tage kontrol med dit eget liv giver de fleste en tilstand, hvor de begynder at producere de gode stoffer i hjernen helt naturligt – uden misbrug.

 

“I DAG ER JEG EN HELT ANDEN PIGE “

 Line (navnet er ændret) henvendte sig til os, da hun havde både angst, lavt selvværd og hashmisbrug.

 Hun flyttede sig i processen fra 25 til 95% af sit mål. På den internationale WHO5-trivselsskala løftede hun sig fra 52 til 76. Skalaen går fra 0-100, hvor 35 er depressionsgrænsen og 68 er det danske gennemsnit.

 Her Lines feedback efter processen

  “Hej Birgitte

MIT HASHMISBRUG

Jeg påbegyndte mit Neurocoachingforløb sidste sommer, hvor min hverdag var tynget af mit hashmisbrug, som fyldte rigtig, rigtig meget. Jeg røg 6-8 joints om dagen, og i det meste af mit ungdomsliv har mit hashmisbrug været on/off. Jeg har virkelig prøvet meget forskelligt terapi for at komme ud af det, men er altid vendt tilbage til scratch.

 Derudover havde jeg et meget destruktivt adfærdsmønster med manglende selvværd, som gjorde, at jeg ikke turde komme ud af min komfortzone. Jeg havde fået så mange nederlag i fortiden, som nok også var resultatet af mit tilbagevendende hashmisbrug.

 

MASSER AF DIAGNOSER
Jeg gik bare derhjemme i min egen lille verden, som stod ret stille, Men inderst inde havde jeg stadig en drøm om at få fyldt hverdagen ud med noget, der interesserede mig. Men troen på, at jeg ville kunne få en hverdag til at fungere var lille. Jeg var 36 år, var førtidspensionist, fået diagnosen ADD, bipolar 2 – og så havde jeg ovenikøbet et hashmisbrug.

 

JEG GIK ALL IN
Men jeg besluttede mig for at gå all in i Neurocoachingforløbet, og satte et år af til at se, hvor langt jeg kunne komme – og det er et valg, som har gjort, at jeg den dag i dag er en helt anden pige.

En pige der siger pyt, når der sker en fejl. En pige der tænker positivt. En pige der er hashfri. En pige der er i actionrollen i stedet for i offerrollen. En pige der tager ansvar for sit eget liv. En pige, der er glad og fri.

Jeg er lige blevet optaget på en teaterskole, som jeg skal starte på i august. Jeg er hashfri og er faktisk også stoppet med at ryge cigaretter –  og det er med et helt andet mind set end jeg tidligere har haft.

 Tidligere har jeg tænkt, at jeg stopper fordi jeg ikke må. Nu er jeg stoppet, fordi jeg simpelthen ikke har lyst.


MIN FAR GIK BORT
For en måned siden gik min far bort. Det var et stort tab, og jeg havde en gospelkoncert, som jeg var bange for, at jeg ikke kunne gennemføre. Jeg var bange for at blive ked af det, hvis jeg kom til at tænke på min far, som plejede at være med til koncerterne. Jeg forberedte mig med lydfiler og fik lavet en speciel lydfil af Birgitte, som kunne styrke mig. Og på selve dagen brugte jeg en time på at forberede mig via lydfilerne. Det resulterede i, at det blev den koncert, der hidtil er gået bedst.

 TAK TIL BIRGITTE
Så jeg vil gerne takke dig, Birgitte, fordi du har hjulpet mig igennem det her forløb, som til tider har været hårdt, men det hele værd.

 Du har lært mig at være i actionrollen og komme ud af offerrollen.  

Du har lært mig at livet går i bølger. 

Du har givet mig nogle værktøjer, som jeg vil blive ved med at bruge resten af livet.  

Du har lært mig at se verden fra et helt andet perspektiv.” 

 

Williams historie:

EFTER LANG TIDS SØGEN FANDT JEG NØGLEN

William (navnet er ændret) ville gerne af med både sit misbrug, sit lave selvværd, social angst og ulykkelig kærlighed

Emil flyttede sig på 4 sessioner (+ en forsession) fra 10% til 95% af sit mål om at elske og acceptere sig selv uanset hvad. Allerede på 1. session løftede han sig fra 10% til 45%.

Han flyttede sig i processen fra 42 til 76 på den internationale trivselsskala WHO5, der går fra 0-100, og hvor depressionsgrænsen ligger på 35 og det danske gennemsnit er på 68.

Du kan læse mere om WHO 5-skalaen her: 

 

Her Williams egen feedback:

JEG HAR FUNDET MENINGEN IGEN MED AT STUDERE

 

KLAPPEN GIK NED
”En trist, kedelig og inaktiv ungdom gjorde, at da jeg valgte at dreje mit liv 180 grader og begynde i skole – og pludselig skulle bruge mit hoved – skete der en stor forandring. Jeg lærte en masse nye spændende ting. Jeg fik nye venner, nye inputs og fandt ud af, hvor mange ting der sker i verden.

De 1½ år på HF gik rigtig godt indtil en dag, jeg ikke husker specifikt – men over nogle dage og uger gik klappen ned. Min hukommelse, min evne til logisk tænkning, føle mig selv og agere roligt og stoppe op og trække vejret var absolut lig med 0!

 

JEG KUNNE IKKE FØLE MIG SELV
Jeg forsøgte med alverden psykologer der egentlig bare sagde det samme og hjælpen var ikke intens nok. Det blev værre og værre, og jeg brugte rusmidler til at

sætte en dæmper på uroen.. En fordrukken far, en rodet økonomi, rusmidler og alverdens sprøjt for at dæmpe mine mange års sorg, som jeg ikke anede, at jeg var i.

 

Jeg kunne ikke føle mig selv.
Men det holder jo ikke i længden, og hvordan jeg knap nok bestod min HF må guderne vide. Et sabbatår var, hvad jeg skulle have haft, men da jeg i forvejen så mig selv som værende intet i forhold til alle andre, så havde jeg en indre kamp med mig selv. Jeg gav ikke op. Jeg ville ikke indse, at jeg rent faktisk ikke kunne klare at starte på universitetet. Men jeg gjorde det, og hvor jeg fortryder, for føj for en start jeg fik.

 

EN ENDNU STØRRE NEDTUR
Jeg var bagud både i lektier, i gruppearbejdet, men også med den tankegang og logik, man skal have, når man læser til ingeniør. Pinligt, tænkte jeg. Og den tanke hang ved. Det blev ved og ved og min indlæringsevne forsvandt også. Pist væk. Jeg mødte i skole hver dag uden nogen god grund.

Jeg kunne absolut intet lære, huske eller vende tingene med et logisk syn. Og det påvirkede mig til en endnu større nedtur. Endnu flere øl og rusmidler. I weekenderne, men også i hverdagene. Det blev en rutine for mig at ty til disse midler, når jeg var i det sorte hul og tankerne var umulige at stoppe.

 

MERE ENERGI OG OVERSKUD
Men…jeg fandt Neurocoaching.dk på google. Og efter lang tids søgen fandt jeg nøglen! Sammen med Flemming fra Neurocoaching fandt jeg det helt rigtige program til mig – og så skete der ting og sager. Jeg begyndte at mærke mig selv, og jeg mærkede mere energi og større overskud. Min hukommelse kom igen, min evne til at analysere blev bedre.

Alle de redskaber jeg fik med Neurocoaching, bruger jeg stadig. Min volumenknap (et Neurocoaching-redskab, som du kan bruge til at skrue op for energien), som jeg udviklede sammen med Flemming), hjælper mig med min træthed. Det blev det vigtigste redskab for mig og det er det stadig!

Jeg har opnået meget mere glæde i min hverdag og igen fundet meningen med, hvorfor jeg studerer. Folk omkring mig har lagt mærke til, at jeg er meget mere til stede, opmærksom og meget mere smilende. Min familie siger det samme, og det glæder mig =)”

12 måneder efter sidste session følger vi altid op – og der skrev William kort og godt tilbage: ”Jeg har afsluttet uddannelsen og har en kæreste. Det går rigtig godt.”

MIKKELS HISTORIE – FRA HASH TIL HANDLING

Mikkel ville gerne have hjælp til både sit misbrug og årsagerne undet det.

Han flyttede sig på 10 sessioner (21 timer) fra 0% til 99,9% af sit mål om at stole på sig selv. Allerede på 1. session løftede han sig fra 0% til 80%.

Han flyttede sig i processen fra 28 til 72 på den internationale trivselsskala WHO5, der går fra 0-100, og hvor depressionsgrænsen ligger på 35 og det danske gennemsnit er på 68.

Du kan læse mere om WHO 5-skalaen her: https://flipflashpages.uniflip.com/2/11265/378341/pub/html

 

NU RYGER JEG IKKE HASH MERE – OG ANDRE FEDE FORTÆLLINGER =)

Jeg har lige afsluttet et misbrugsforløb hos Dansk Neurocoaching i dag, og jeg er i godt humør, er fuld af gåpåmod og har en ro, jeg ikke har kunnet finde i mange år!

Jeg kontaktede Dansk Center For Neurocoaching fordi jeg anerkendte at jeg havde brug for hjælp til mit misbrug. Jeg havde lige smidt benzodiazepinerne (Xanax/Rivotril). Det var også en forudsætning for at starte i et forløb -men det skal ikke skræmme jer fra at søge hjælp, tag kontakt!

Udover benzo’erne havde jeg også et opiatmisbrug, som egentlig var det misbrug jeg søgte hjælp til. Jeg havde også røget hash hver dag siden jeg var 16. (Jeg er en mand på 30 i skrivende stund)

Pia overbeviste mig ikke om at smide hashen – det var et forslag jeg selv kom med, selvom det ikke var hensigten med forløbet. Hun pressede ikke, men hun fik mig selv til at indse, hvor mange negative konsekvenser der var ved at ryge. Jeg sidder faktisk med en liste foran mig, jeg lavede under forløbet, hvor jeg har listet plusser og minusser ved at ryge. Hele minussiden er fyldt, og jeg kunne sagtens have fyldt flere på. På plussiden står der “Kan slappe af med god samvittighed”. Og så tilføjede jeg også “Har nemmere ved at falde i søvn”. Men det var egentlig lidt en løgn, fordi det ellers så sølle ud, at der kun var et plus ved at ryge.

Jeg er stadig overrasket over hvor meget bedre jeg har det nu, efter jeg stoppede med at ryge. Hvor stor indvirkning det har haft i min hverdag, og hvor meget røgen har påvirket mig. Troede ikke, det gjorde nogen forskel, fordi jeg tog piller, så kunne røgen jo ikke være så slem.

Troede aldrig jeg skulle stoppe med at ryge hash.. Men når man får den rigtige vejledning og de rigtige værktøjer, så er alt muligt!

Jeg har været i behandling for mit hashmisbrug før – og er du syndig, deres forløb er til grin. Når man først har arbejdet sammen med Pia, så er det tydeligt at personalet på misbrugscentrene slet ikke er klædt på til at behandle misbrugere (jeg skal lige gøre klart, at dette ikke er noget, Pia har sagt – det er min egen holdning og konklusion).

Udover hjælp til mit misbrug, så fik jeg også hjælp til at takle årsagerne til mit misbrug. Det er derfor jeg stoler på mig selv nu, for første gang – og tror på det her er noget jeg kan blive ved med!

Et Neurocoachingforløb burde være noget man havde i folkeskolen, så man lærte at udvikle og arbejde med sig selv. Det er jo genialt! 😊

Jeg kan kun opfordre til at søge hjælpe med jeres problemer. Det kan godt virke farligt i starten, men Pia er i hvert fald sød og bider ikke :p

Jeg har opbygget en rigtig god relation til Pia, min coach, igennem forløbet og hun har været sindssygt god til at få mig til at føle mig tryg, fortælle mig de ting jeg har følt er normalt i min situation. Det giver altså noget ro og noget tryghed. Hun fortæller om sig selv og sine erfaringer og ja. Du er sgu fantastisk Pia 🙂

Jeg har haft angst, noget der ligner en depression, misbrug på misbrug. Jeg har haft en fantastisk barndom, men en skod ungdom. Jeg har prøvet alt fra alternativ behandling, psykologer, healere, svampe/lsd/DMT trips, kvaksalvere, selvmedicinering etc. Jeg ville ønske jeg var faldet over en Neurocoach tidligere i mit liv.

Tusinde tak for hjælpen Pia

MENU