FORSKNING OG TRÆNING i ANVENDT NEUROPSYKOLOGI

70276100

Socialfobi

Dansk Center for Neurocoaching

SOCIALFOBI

En effektiv behandling af socialfobi er afgørende for rigtigt mange menneskers livskvalitet.
Socialfobi kan isolere dig, give et indtryk af generthed, gøre at du forspilder en masse chancer og på sigt ødelægge dit liv. Og måske bliver din partner på et tidspunkt også træt af, at hun eller han altid skal gå til fester eller sammenkomster alene.

 

HVAD ER SOCIALFOBI?

Inden vi kigger på behandling af socialfobi, er det en god ide lige at kigge på, hvad socialfobi egentlig er. Socialfobi er hjernens alarmcentral, amygdala, der giver dig fejlmeldinger om, at middagsselskabet eller bare det at gå på gaden er farligt. Socialfobi kan både rette sig mod rigtigt mange mennesker og situationer, og kan også bare være rettet mod helt specielle situationer . Typisk situationer, hvor du skal være sammen med nogle, som du anser som betydningsfulde, f.eks. din chef, din svigerfar eller din lærer.

Selve socialfobien kan være opstået ved, at du enten har kopieret nogen (typisk far eller mor,) eller at du har oplevet en bestemt, ubehagelig situation, der har trigget amygdala.

For at du kan have en socialfobi, er du dog også nødt til på et tidspunkt i livet at have pådraget dig et forkert selvbillede – for troede du på dig selv uanset hvad, ville du jo være ligeglad med, hvordan andre så dig. Og et forkert selvværd gør lige præcis din indre alarmcentral, amygdala, overfølsom, så den kommer med fejlmeldinger. Selvbilledet/selvværdet glemmer de fleste behandlere desværre i deres socialfobibehandling – og så dukker fobien op igen et stykke tid efter behandlingen, enten i samme form eller i en anden form.

socialfobi

SOCIALFOBIBEHANDLING MED NEUROCOACHING

Vores behandling af socialfobi består af tre dele
– Vi hjælper dig med at bevidstgøre dine ubevidste ressourcer, så du kommer til at opfatte dig selv rigtigt. Dårligt selvbillede/selvværd dannes typisk i 0-7-årsalderen, så vi hjælper dig med at identificere og overskrive det negative ”software” fra den periode, der har holdt dig tilbage.
– Selve socialfobien kan være opstået ved, at du enten har kopieret nogen (typisk far eller mor), eller den er opstået i en bestemt, ubehagelig situation. Og her lærer vi dig også at overskrive de ”data”
– Endelig lærer vi dig om kroppens og stemmens ubevidste signaler, så du i alle situationer udsender lige præcis de rigtige signaler. Det gør dels, at alle ser dig på den ressourcefyldte måde, du ønsker. Men det korrekte kropssprog påvirker også pattedyrshjernen positivt, så amygdala slapper mere af,.

Med de tre trin kan du blive fri af fortiden og leve det liv, du har lyst til.

MENU