7027 6100 – mail@neurocoaching.dk

PRAKTISK

 

Inden første session

Straks efter, at vi har lavet en aftale får du materiale om, hvordan hjernen fungerer. Det er letlæst og med masser af spændende cases. Når du har læst det, vil mange af de ting, vi skal lave, give meget mere mening. Du vil også af din neurocoach blive bedt om at liste samtlige problemer, du går rundt med – ofte hænger de alligevel sammen. Endelig vil du inden første session have en såkaldet forsession med en af os over telefonen, hvor problemerne kortlægges, så vi virkelig kan lægge fra land på første session. praktisk

Første session

Sessionerne foregår enten over skype eller personligt, typisk her i det nordlige Århus. Vi har ikke kunnet fastslå nogen form for forskel i effekten, om det er face to face eller over skype eller telefon. Er der flere problemstillinger, starter vi første session med at se på, hvilke der ligger i bunden. Når vi tager dem først, er det vores erfaring, at mange af de andre forsvinder som “bonus”, fordi de egentlig bare var symptomer på de reelle problemer. Derefter går vi en slags problemsøgningsmodel igennem, så vi er helt sikre på, at vi har fat i det rigtige problem – og så vi er helt enige om målet. Vi er ligeglade med diagnoser – de er ofte bare med til at fastholde dig i problemerne. Det er kun målet, der er vigtigt. Og allerede indenfor de første 10-15 minutter vil du have det bedre. Alt efter problemstillingen lærer vi dig derefter, hvordan du kan gå ind og ændre i de “hjernefiler” i den gamle del af hjernen (som vi til daglig kalder underbevidstheden), der ikke bare styrer dine tanker, følelser og adfærd, men også bestemmer, hvordan andre mennesker ser dig. Underbevidstheden arbejder ikke med sprog, men primært billeder, symboler og fornemmelser i kroppen eller hovedet. Og når vi tager fat i dem, så går det stærkt. praktisk Det hele foregår i en samtale, hvor vi guider dig. Vi lærer dig at kigge indad, så du kan gå ind og kontrollere de uønskede tanker og følelser. Du er ved fuld bevidsthed, og det har intet med hypnose at gøre. Det er behageligt og utroligt spændende – og selv hvis der er traumatiske ting i din fortid, behandler vi det på et nænsomt symbolplan, så det føles neutralt. Du skal ikke krænge en masse ud – det er nemlig ligegyldigt. Det eneste, der er interessant, er “hjernefilerne”, dvs. typisk de billeder og fornemmelser, der styrer dine tanker og følelser. Traditionelle psykologers fokus på sproget, når de bearbejder problemer i underbevidstheden, er årsagen til at behandlinger kan trække ud i årevis, hvor de kunne være løst på timer. I første session klør vi bare på, så længe der er power og koncentration – typisk 3-4 timer med indlagte pauser. Det er mere effektivt i stedet for at køre med de traditionelle 45 minutters sessioner. Du kan sammenligne det med en bil: Når du er oppe i fart, koster det meget mindre benzin at holde farten oppe, end hvis du hele tiden stopper op og skal accelerere igen fra 0. Til gengæld vil du så også allerede efter første session mærke en dramatisk forandring.

Efter sessionerne: Træning af hjernen

Det at danne nye tankemønstre og følelser er i princippet ikke anderledes end at lære at børste tænder eller cykle på en ny måde. Viser vi dig det kun én gang, og vi så ses om 14 dage, kan vi hver gang starte forfra. Det er også det, jeg hører fra de kunder, som har gået i behandling i årevis andre steder. Børster du til gengæld dine tænder 4 gange i dag på den nye måde , 4 gange i morgen osv., så vil det nye mønster sidde på rygraden i løbet af kort tid. Derfor er en afgørende årsag til succesen med neurocoaching-konceptet, at du efter sessionen på både skrift og i lyd får både referat og individuelle øvelser, som du skal gentage dagligt. Samtidig skal du give en feedback 2-3 gange om ugen. Det kræver ca. 30-60 minutter om dagen af dig.

For god ordens skyld skal du være opmærksom på, at vi også beregner for den tid, vi bruger på at lave referat, øvelser og lydfiler, og som går med at håndtere de tilbagemeldinger/dagbøger, der er en del af opfølgningen.

Har du ikke tiden til den daglige træning, anbefaler vi, at du venter med forløbet. Gør du til gengæld den daglige indsats, så vil du – som du kan læse i kunde-casene – opleve en dramatisk udvikling. Også ofte en udvikling, der positivt påvirker mange sider af dit liv, som du ikke havde regnet med. For når man ændrer en del af systemet, vil ændringen typisk brede sig som positive ringe i vandet.

Det videre forløb

Sessionerne bliver kortere og kortere. Det typiske er 3-4 sessioner, hvor vi nogle gange tager fat i nye værktøjer – og andre gange bare lige justerer på de gamle.

Efter forløbet

Både muskulaturen og nervesystemet kører efter det benhårde princip “Use it or loose it”. Så for at hjælpe dig med at fastholde det nye mønster, følger vi op på din brug af redskaberne i et helt år efter sidste session. Det skal være med til at sikre, at processen bliver en investering, du får glæde af resten af livet.

Timepris 985,- kr. (enhedspris uanset om det er forsession, coaching-tiden eller tiden, vi bruger på at laver referat, øvelser og lydfil).

Michael Kjærsgaard dog timepris 1185,– (enhedspris uanset om det er forsession, coaching-tiden eller tiden, vi bruger på at laver referat, øvelser og lydfil).

NÅR DU SAMMENLIGNER PRISER…
Hvis du vil sammenligne priser, så vær opmærksom på, at hos de fleste psykologer og psykoterapeuter er en ”time” kun på 45 minutter. Vores timepris er for 60 min. – det gør os i en sammenligning 25 % billigere.
Samtidig er vores teknikker dokumenterede – det er kun i sjældne tilfælde sagen ved traditionelle psykologer og psykoterapeuter.
Medmindre neurocoachen også er supervisor, er der i alle vores sager udover neurocoachen en uddannet supervisor med i processen. Det er indeholdt i prisen, og sikrer en ensartet kvalitet.
Hos os får du efter hver session referat og lydfiler, så det bliver en livsvarig investering.
Hos os får du konkrete redskaber, så du med daglig træning selv kan speede processen op og gøre den billigere.
Da vi er en forskningsvirksomhed kan du hos os tillige være sikker på, at vi alle er opdateret med den nyeste viden på området. Der er en verden til forskel på den klassiske psykologi, der typisk stammer fra før 1980, og den moderne, naturvidenskabelige neuropsykologi anno 2017.
ANDERS’  OPLEVELSE
Her er Anders Mikkelsens personlige oplevelse af neurocoachingforløbet.
 
 
DET ER SOM OM, EN SKYGGE ER BLEVET KASTET FRA MIG.
 
MIN OPVÆKST MED EN ALKOHOLISERET FAR

Jeg er vokset op med en alkoholiseret far. Min opvækst var præget af det på mange måder. Usikkerhed, utryghed, svigt og en konstant uro. Jeg samlede fra en tidlig alder en masse dårlige ting op fra min far, som aldrig havde været mine. Jeg var ikke bevidst om mine omgivelsers påvirkning på mig, men det kom til at sætte sig meget dybt på et ubevidst plan, for eksempel i form at tics, tvangstanker og tvangsmønstre og -handlinger. Da jeg blev lidt ældre, fandt jeg ud af hvad det var, der skete, og vidste ikke rigtigt, hvordan jeg skulle reagere på det – både overfor mig selv, og andre. Det førte til, at jeg tog ansvar for alt og alle omkring mig og følte skyld og skam over min fars problem. 

 
JEG SAD FAST I ET DÅRLIGT MØNSTER
Min far døde af sit misbrug, da jeg var 17 år gammel. Hans død ramte mig som en boomerang. Som om alt, hvad jeg havde været igennem og overværet, ramte på én gang. Jeg begyndte at få rigtig meget angst, anspændthed, smerter i maven, og generelt et kæmpe stort ubehag – udover sorgen selvfølgelig. Jeg følte, at jeg skulle leve op til forventninger fra folk omkring mig – og jeg skammede mig rigtig meget over mig selv, og den måde jeg havde det på. Jeg droppede ud af gymnasie, studier og uddannelser. Jeg sad virkelig fast i et dårligt mønster. Jeg gik til forskellige psykologer, og var i terapi flere steder. Det hjalp mig meget, men det var som om de dårlige ting fandt deres vej tilbage til mig. Jeg manglede nogle konkrete værktøjer, som jeg kunne bruge i de udfordrende situationer. Her i foråret nævnte min mor Dansk Center for Neurocoaching, som hun havde set på nettet. Jeg besluttede mig for at gå all in, da jeg ikke ville leve sådan her mere. 
 
FØRSTE SESSION
Jeg kom i kontakt med Michael, som jeg startede i et forløb hos. Allerede efter første telefon-samtale kunne jeg mærke, at det her virkelig var noget specielt, så det lovede godt. Jeg mødtes med ham, og kom i gang. Efter første session var jeg allerede helt vildt overrasket over, hvor kæmpestor en forskel, det havde gjort. Jeg var faktisk helt oppe og køre, da jeg igen havde fået troen på, at det kunne lade sig gøre at få det godt igen. Det var ret intensivt. Jeg fik nogle ting, jeg skulle arbejde med, og nogle lydfiler som jeg skulle lytte til for at skabe en positiv forandring. Jeg skulle udfylde dagbøger, som jeg skulle aflevere, modtage respons på, og lære af. 
 
EN SERIØS OPRYDNING
Jeg skypede derefter frem og tilbage med Michael. Og mere og mere fik vi sammen styr på de ting, som egentlig forårsagede alle de dårlige mønstre. Jeg fandt ud af, at alle de smerter, ubehag og andre negative ting, som jeg troede var det reelle problem – de var faktisk bare symptomer på det, som lå bag. Nemlig hovedsageligt negative overbevisninger omkring mig selv og ”gaver” (sådan kaldte vi de negative mønstre), som jeg havde samlet op tidligt i min barndom – og som stadig plagede mig. Det var virkelig en seriøs oprydning, der var gang i. 
 
EN MASSE ÅBENBARINGER
Undervejs i forløbet fik jeg en masse åbenbaringer omkring mig selv: Hvorfor tingene havde været, som de havde været – og hvordan jeg selv kunne ændre dem. Jeg fandt mere og mere ud af, hvordan jeg selv kunne sætte en stopper for mine dårlige vaner og mønstre, og vende dem til noget godt og positivt i stedet. Jo mere jeg gjorde, jo bedre fik jeg det. 
 
ALTING ER BLEVET VENDT PÅ HOVEDET
Jeg har fået virkeligt mange positive ting ud af forløbet. Alting er blevet vendt på hovedet i forhold til hvordan det var før. Jeg har lært en masse om, hvordan hjernen og kroppen hænger sammen i forskellige situationer. Jeg har “overskrevet” en masse gamle mønstre, og sat noget nyt og bedre i stedet. I forhold til andre behandlingsformer har det helt sikkert været en øjenåbner, hvordan én session her har gjort meget mere end 10 timer eller mere, hos en psykolog.  
 
DET VIGTIGSTE HAR VÆRET REDSKABERNE
Det vigtigste af det hele har helt sikkert været redskaberne, som jeg har fået udleveret. Det har virkelig betydet meget, at jeg altid har haft et værktøj at bruge, når jeg har haft en dårlig følelse eller fået en negativ overbevisning. Jeg er nu blevet meget bedre til at kontrollere mine følelser og tanker – frem for at de kontrollerer mig. Det er som om, en skygge er blevet kastet fra mig. 
 
Jeg har igennem flere år brugt mine interesser og hobbyer i naturen til at bearbejde min situation. Nu hvor jeg kan kombinere det med neurocoaching, kan jeg for alvor nyde og fokusere på det gode – fremfor at være plaget af nykker og negativ ballast. 
 
 
JEG KOMMER TIL AT BRUGE REDSKABERNE RESTEN AF MIT LIV
Jeg har det i dag meget bedre, har for første gang nogensinde kunnet arbejde mere end 3 måneder i træk fuldtids, og er helt sikker på, at det kun er starten. Jeg bruger stadig mine redskaber ihærdigt, og det kommer jeg til resten af mit liv. Det har ikke været let, men det har så meget været det hele værd. Jeg har fået troen på mig selv, livet og det gode tilbage. Hvis man gerne vil have kontrollen tilbage, og er villig til at lægge en ordentlig indsats i det – så kan jeg virkelig anbefale neurocoaching.
DK - 8543 Hornslet/Århus |(+45) 7027 6100 | mail@neurocoaching.dk
angst

VIL DU VÆRE KLOGERE PÅ DIN HJERNE?

Så tilmeld dig vores artikler. Så får du ganske gratis den nyeste viden samt mentalteknikker, du kan bruge i hverdagen .

Dine data bliver ikke delt med andre - og du kan altid framelde dig igen.

 

KOMMENDE ARTIKLER

 

DECEMBER: Virker Woodoo på dig?

 

 

(Husk at bekræfte din tilmeldning  i din mailboks )

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev!