FORSKNING OG TRÆNING i ANVENDT NEUROPSYKOLOGI

70276100

Jeg kan nu nyde mit eget selskab igen

Ulykkelig kærlighed, traumer

JEG KAN NU NYDE MIT EGET SELSKAB

Her er Christophers beretning om, hvordan det lykkedes ham at gøre sig fri af de spor, som en hård opvækst havde sat i ham – og som blev ved med at ødelægge ting for ham i hans voksenliv.

 

EN HÅRD OPVÆKST
Mit problem har været min opvækst. Jeg kommer fra en familie, hvor min mor har været alkoholiker det meste af mit liv. Og i 2007 kom jeg ud for et trafikuheld hvor jeg kørte galt på knallert. Efter uheldet var jeg indlagt på neurocenter til genoptræning, inden jeg kunne få lov til at komme hjem igen. Efter mange års genoptræning er jeg i dag stort set fit for fight, selvom lægerne sagde til mig, at jeg ville have mange begrænsninger i forhold til den méngrad, jeg havde fået Men har altid haft det sådan, at hvis folk siger at det er umuligt for mig, skal jeg nok bevise det modsatte, uanset hvor længe det vil tage.

 

Efter min mor døde i 2008 af et årelangt misbrug af alkohol, besluttede jeg, at det nok var ved at være på tide at få snakket med én om de ting, jeg havde været igennem. Jeg opsøgte derfor den familierådgiver, der havde været tilknyttet min familie i en del år, og efter et par gange syntes jeg, at  det var mere end fint,og at jeg sagtens kunne klare resten selv.

 

NISSEN FULGTE MED
Kort tid efter fandt jeg mig en sød pige, som jeg blev kærester med. Allerede i starten af forholdet var der problemer. Jeg havde svært ved at åbne mig 100 % omkring de ting, jeg havde set i min barmdom, og om hvad det havde gjort ved mig. Jeg var meget kontrollerende, ville have min vilje – ellers blev jeg sur – så forholdet holdt heller ikke i længden. Sjovt nok:  Når jeg i dag kigger tilbage på den person, jeg var dengang, så er det ikke så mærkeligt.

 

Sådan blev jeg ved med at opføre mig indtil for 2 år siden, hvor jeg havde fået mig en anden kæreste, som heller ikke kunne holde ud at være sammen med mig. Der gik det virkelig op for mig, at de ting, jeg havde været igennem i min opvækst, ikke var blevet bearbejdet.  Jeg følte mig lige pludselig meget alene, da hun sagde, at nu var det nok. Jeg lovede hende derfor, at hvis hun ville give det en ekstra chance, ville jeg forandre mig og få den hjælp der skulle til

 

LÆGE, GRUPPETERAPI OG PSYKOLOG
Jeg opsøgte min læge og fik en lang snak med hende om, hvad jeg skulle gøre. Jeg fik en henvisning til en psykolog. Samtidig skulle jeg kontakte en gruppe for unge, der alle havde været børn af misbrugere. Da det forløb var slut, gik der en måned, hvor jeg syntes at jeg faktisk havde fået det meget godt.  Og tingene begyndte at se godt ud for mig. Men en dag vågnede jeg, og tænkte, at der stadig var ting, jeg skulle have styr på, hvor gruppeterapien og psykologhjælpen  ikke havde virket 100 procent. Derfor besluttede jeg at ringe til Dansk Center for Neurocoaching, da jeg havde læst om dem på nettet. Jeg tænkte, at det måtte være sidste udvej for at  få mig op af stolen og se positivt på tingene igen. Jeg fik fat i en hos Dansk Center for Neurocoaching, hvor vi snakkede i lang tid i telefonen omkring de ting jeg havde været igennem – både i forhold til det forhold jeg havde været i, og i forhold til min opvækst. Efter samtalen blev vi enige om, at de ville kontakte mig hurtigst mulig, så jeg så småt kunne komme i gang med forløbet.

 

REDSKABERNE KUNNE GØRE MIG GLAD IGEN
Allerede i første session fik jeg redskaber og lydfiler, der kunne få mine tanker hen på noget positivt, når de negative tanker opstod – og det gjorde de rimeligt tit. Nogle af redskaberne var sjove billeder og symboler, men jeg var ret imponeret over, hvad redskaberne kunne gøre ved tankerne (forklaring: Billeder og symboler virker direkte nede i den del af hjernen, der producerer vores følelser). Og jeg var imponeret over, hvor hurtigt jeg faktisk blev glad igen, efter at  jeg lærte at spørge mig selv “Hvad vil du have ud af de negative tanker?”  – for de gjorde jo intet godt for mig.

 

JEG KAN NU SORTERE I MINE TANKER
Den dag i dag har jeg stadig dage, hvor jeg synes, at tingene kan være trælse, og sådan er det jo for alle. Men det vigtigste er, at jeg nu kan sortere i de tanker, jeg får og kan komme på rette spor igen. Min eks-kæreste, som jeg før bare ikke kunne slippe, kom jeg rigtig hurtigt over efter dette intense arbejde med mig selv. Så når jeg ser tilbage på det hele, er jeg den dag i dag glad for, at hun gik fra mig. For så jeg fik indset, at jeg skal kunne elske mig selv før jeg kan elske en anden og give mig fuldt ud i et forhold. Og det vigtigste er, at du virkelig vil det, for så kan jeg skrive under på, at det virker. Jo mere du arbejder med redskaberne, jo hurtigere bliver du glad for dig selv – og  og jo hurtigere kan du nyde dit eget selskab.

 

MENU