FORSKNING OG TRÆNING i ANVENDT NEUROPSYKOLOGI

70276100

Matheus

Matheus

OM MATHEUS  

Matheus er både certificeret NLP-psykoterapeut, coach og mentor.

Udover coaching og psykoterapi, har Matheus også erfaring med både ledelse og undervisning.  Og han har arbejdet som både mentor, støtteperson og konsulent. Og så er han for resten også tidligere danmarksmester i cykling. 

DERFOR VALGTE JEG AT ARBEJDE MED NEUROCOACHING 

 LIVET BELØNNER HANDLING 

”Jeg brænder for at skabe positive forandringer for andre – med viden, metoder og værktøjer som inddrager både psykologi og biologi – og hvor der er fokus på at bruge sine ressourcer på at handle. 

Igennem mit liv er det blevet en sandhed, at man kan hvad man vil! Min personlige erfaring er, at livet belønner handling.  

Jeg er derfor fascineret af den måde, Neurocoaching med gennemarbejdede metoder og værktøjer kan forandre og overskrive mønstre, reaktioner og tankegange. Og så kan jeg godt lide at være en del af et fællesskab hvor vi sammen er ”nørder” og sultne efter ny læring, viden og udvikling. Det gør, at Neurocoaching har været det optimale valg for mig. 

MIT YNDLINGSCITAT

”At vove er at miste fodfæstet for en stund, ikke at vove er at miste sig selv!”

Søren Kirkegaard, filosof

Emilies historie:

NEUROCOACHING VAR DET SIDSTE SKUD I BØSSEN

Emilie ville gerne have hjælp i forhold til både angst, OCD og depression.

 Hun flyttede sig på 5 sessioner (+ en forsession) fra 5% til 98% af sit mål om at tro på sig selv uanset hvad. Allerede på 1. session løftede hun sig fra 5% til 75%. 

Hun flyttede sig i processen fra 28 til 72 på den internationale trivselsskala WHO5, der går fra 0-100, og hvor depressionsgrænsen ligger på 35 og det danske gennemsnit er på 68.

Du kan læse mere om WHO 5-skalaen her:

 

Her Emilies egen feedback:

JEG VAR BEGYNDT LANGSOMT AT SMULDRE
I sommeren 2022 blev jeg efter en hård og intens specialeskrivning færdiguddannet cand.mag. En ny virkelighed fyldt med uendelige muligheder og uforudsigelighed bankede nu på døren, og for første gang i mit liv befandt jeg mig et sted, hvor jeg ikke vidste, hvad der skulle ske, og hvad jeg gerne ville.

 Livet som jobsøgende blev nu min nye virkelighed, og jeg begyndte herfra langsomt at smuldre som et resultat af det pres, jeg følte, at samfundet pålagde mig. Det, kombineret med mine egne forventninger til mig selv, affødte en sprængfarlig cocktail, hvis dunkle indhold mest af alt bestod af en altomsluttende følelse af utilstrækkelighed og afmægtighed. Et jobafslag blev til to, og to blev meget hurtigt till, hvad der føles som en endeløs strøm af afslag. Jeg var nu for alvor kommet i klemme i den præstationskultur, som jeg kun lige knap havde formået at undvige gennem min uddannelse.

 JEG HAVDE SKABT MIT HELT EGET, LEVENDE MARERIDT
Mine indre medarbejdere forsøgte konstant at modarbejde mig med fortællingen om, at jeg ikke passede ind i alle disse klaustrofobiske, urokkelige kasser, som samfundet kunne tilbyde mig. Min indre, dystre stemme var nu blevet så høj, at jeg ikke længere følte, jeg kunne undslippe den, og min nye overbevisning om mig selv lød på, at jeg ikke var god nok, ikke kunne finde ud af noget, og at der ikke eksisterede en plads til sådan en som mig i denne verden. Og vupti! Så havde jeg lige skabt mit helt eget levende mareridt, idet jeg lod min nyerhvervede depression formørke mit sind – og jeg, som ellers havde sagt til mig selv, at jeg ikke kunne finde ud af noget som helst!

 Da jeg så var nået til det punkt, hvor jeg ikke længere kunne overskue helt basale ting som at spise, sove, smile, forlade mit hjem – så blev jeg sygemeldt med angst og depression.

 DE ANDRE BEHANDLINGER HAVDE KUN GIVET EN KORTVARIG EFFEKT
Næsten et år skulle der gå, før jeg kontaktede Dansk Center for Neurocoaching. Det var ikke, fordi jeg ikke havde søgt hjælp noget før, tværtimod. Jeg havde talt med tre forskellige psykologer, deltaget i mestringsforløb, fået lægelig og medicinsk behandling, men lige lidt hjalp det. Eller jo, for en kort stund. Jeg havde da bestemt været i bedring ad flere omgange i løbet af det forgangne år, men efter lidt tid faldt jeg hver gang tilbage i mit gamle, usunde mønster. De forskellige behandlingsformer havde således haft en vis effekt, men fælles for dem alle var, at den positive effekt var kortvarig. 

NEUROCOACHING VAR DET SIDSTE SKUD I BØSSEN
Jeg var efterhånden helt tappet for kræfter og havde på dette tidspunkt mest af alt lyst til at give op. Men en dag, midt i mørket, lyser min telefon pludselig op med en kærlig besked fra min far, der indeholder et link til neurocoaching.dk. Jeg lovede mine forældre at give det et skud, for jeg kunne simpelthen ikke holde ud at have det, sådan som jeg havde det, og jeg besluttede mig derfor for at give det en chance – og gudskelov for det 😊.

JEG VAR KOMMET TIL AT SÆTTE MIG SELV I OFFERROLLEN
Allerede efter første session med mine dygtige coaches, Matheus og Michael, så jeg anderledes på min tilværelse. Jeg indså, at jeg havde sat mig selv i en offerrolle, som ironisk nok gav mig en form for tryghed, som kunne være svær at give afkald på. De hjalp mig derudover med at indse, hvor stor indflydelse jeg selv har på min situation; at det er mig, der er direktøren. Og hvor provokerende det så end kan lyde, når man netop befinder sig i offerrollen, så fik de mig til at indse, at min situation blot var et resultat af de valg, jeg havde truffet for mig selv.

JEG BESLUTTEDE MIG FOR AT TAGE ACTION
Med disse nye erkendelser var det svært at forblive i den altopslugende fornægtelse, som jeg på daværende tidspunkt levede i, og jeg valgte derfor at træffe en ny, sund beslutning: I stedet for at dyrke den ellers lune offerrolle, besluttede jeg mig for at tage action! Som mine coaches gentagne gange skarpsindigt har påpeget: ”Hvis du kan bruge din hjerne til at skabe negative ting, kan du også bruge den til at skabe positive ting.” Simpelt, ikke?

ØVELSE GØR MESTER
Både og… For der vil komme bump på vejen, og alle vil uvægerligt komme til at tage deres gamle mønstre med ind i processen, for det tager tid at blive god til noget (har to meget kloge mænd venligt gjort mig opmærksom på)!

 Man kan ikke bare omprogrammere sin hjerne fra den ene dag til den anden, og det er bestemt heller ikke noget, man kommer sovende til – man er nødt til selv at tage action. Heldigvis har Matheus og Michael flittigt mindet mig om det gamle ordsprog ”øvelse gør mester”, og det gælder også Neurocoaching. Alt, hvad det kræver, er en aktiv indsats, og jo mere du træner de nye mønstre, desto mindre gentager du de gamle. Med tiden bliver det endda meget lettere at fastholde de nye mønstre, i takt med at det bliver den nye normal.

 NU PRIORITERER JEG OMSORGEN FOR MIG SELV
I dag er jeg et helt andet sted end da jeg påbegyndte mit forløb hos Dansk Center for Neurocoaching. Jeg har rykket mig markant på mange parametre. Før var jeg konstant tynget af dårlig samvittghed, fordi jeg påtog mig andres ansvar. I dag er jeg blevet meget bedre til at fokusere på de ting, jeg har indflydelse på, hvilket har fjernet en enormt tung byrde fra mine skuldre. Dette er noget, jeg stadig øver mig på, men med ansvarscirklen (et neuropsykologisk redskab) hængende i mit køkken, bliver jeg konstant mindet om, hvad der er mit ansvar, og hvad der er andres. Jeg er desuden blevet meget bedre til at behandle mig selv godt. Mine coaches hjalp mig med at indse, hvor dårligt jeg tidligere behandlede mig selv. I dag prioriterer jeg selvomsorg i min hverdag, og jeg øver mig på at tale pænt til mig selv – gerne højt. Jeg minder mig selv om, at det er mig, der er direktøren i min hjerne, og at det er mit ansvar at behandle mine indre medarbejdere godt, så vi sammen kan skabe et bedre og mere effektivt arbejdsmiljø.

 JEG VED NU, AT JEG ER GOD NOK, SOM JEG ER
Jeg har gennem dette forløb fået opbygget et stærkere og mere solidt rodnet og dermed fået en ny og forbedret tro på mig selv. Jeg besidder nu en langt større ro end før, og jeg er blevet bedre til at acceptere de ting, jeg møder på min vej. Jeg ved nu, at jeg er god nok, som jeg er, og at jeg er i stand til meget mere, end jeg før troede. En af de vigtigste erkendelser, jeg har gjort mig under dette forløb, er erkendelsen af, at min situation ikke kun påvirker mig, men også alle omkring mig.

DIN INDSATS GAVNER ALLE OMKRING DIG
At have det godt og være glad er selvsagt en stor motivation i sig selv, men bevidstheden om, at mine nærmeste trives i langt højere grad, når jeg har det godt, har været den største drivkraft for mig. Det er derfor også den største motivation for at fastholde alle de gode ting, som jeg har fået med fra dette forløb. Så hvis du sidder lige nu og har svært ved at retfærdiggøre at investere så mange timer, penge og kræfter i dig selv, så husk på, at det ikke kun gavner dig, men alle omkring dig.

JEG KOMMER FOR HVER DAG NÆRMERE MIT MÅL
Selvom jeg lige måtte synke en ekstra gang, da jeg blev bevidst om, at jeg selv var den primære årsag til min situation, så ved jeg også, at det ikke var min skyld eller nogen andres for den sags skyld. Jeg lod ganske rigtigt min angst og depression styre mig, men udelukkende fordi jeg ikke havde den rette viden og de nødvendige redskaber til at modstå på daværende tidspunkt. Denne viden og disse redskaber er jeg heldigvis i besiddelse af nu, takket være Dansk Center for Neurocoaching. Jeg er endnu ikke 100% i mål, men jeg kommer nærmere for hver dag, der går, i takt med at jeg træner mine nye, positive mønstre dagligt.

 FIRE UD AF FIRE – EN SOLSTRÅLEHISTORIE
Da jeg i sin tid kontaktede Dansk Center for Neurocoaching, var min største frygt at skulle vende tilbage til at søge job, gå til jobsamtaler og alt, hvad det indebærer, da det netop var som følge heraf, at jeg blev syg i første omgang. Efter mit forløb har jeg sendt fire jobansøgninger afsted, hvoraf jeg er blevet kaldt til samtale alle fire steder. Ud af de fire samtaler tog jeg til to af dem samme dag, og jeg blev tilbudt job begge steder. Fremtiden ser lys ud, og jeg glæder mig til at starte dette nye kapitel i mit liv.

 

Frederiks historie:

”JEG VAR SLET IKKE TILFREDS MED MIT LIV”

Frederik (navnet er ændret) ville gerne have hjælp i forhold til sit temperament og sin stress.

Frederik flyttede sig på 5 sessioner (+ en forsession) fra 10% til 98% af sit mål om at hvile i sig selv uanset hvad. Allerede på 1. session løftede han sig fra 10% til 80%.

Forløbet tog 21 timer inkl. 6 måneders opfølgning.

Han flyttede sig i processen fra 28 til 68 på den internationale trivselsskala WHO5, der går fra 0-100, og hvor depressionsgrænsen ligger på 35 og det danske gennemsnit er på 68.

Du kan læse mere om WHO 5-skalaen her:

 

”Jeg var sikker på, at jeg havde ADHD”
Nu er jeg ret sikker på, at jeg ikke har det “

 

Her Frederiks egen feedback:

VILDT, MEN STILLE OG ROLIGT
Vildt, fordi effekten har været vild!

Jeg gik fra at have det rigtigt dårligt til at have det rigtigt godt – bedre end jeg har haft det i mange år. Fra at græde flere gange om ugen til at have grædt én gang på 3 måneder. Fra at have et ekstremt anstrengt forhold til min kone til nu at have et, der er præget af ro, glæde og håb. Fra at komme i konflikt med mine børn, især min store søn, flere gange om dagen, til nu at nøjes med – på en rolig måde – at tage de kampe, både min kone og jeg selv synes er nødvendige. Fra at være sikker på at jeg har ADHD, til nu at være ret sikker på jeg ikke har det. Og fra slet ikke at være tilfreds med mit liv, til nu at være smadder-glad for det og stolt af mig selv og min familie.

Stille og roligt, fordi det var nemt at have mig selv med hele vejen. Fordi Matheus var behagelig, konkret, empatisk og positiv hele vejen igennem. Og fordi Neurocoaching ikke er hårdt på samme måde som det er at gå til psykolog.

PSYKOLOGBESØGENE VAR HÅRDE, MEN UDEN DE ØNSKEDE EFFEKTER
Jeg har tidligere været hos flere forskellige psykologer, men uden de ønskede effekter. Tilmed synes jeg, at det har været hårdt alle de gange jeg har været til psykolog med masser af selvransagelse og gråd. Så jeg var faktisk rimeligt nervøs over, at der var sat 4 timer af til første session -men Neurocoaching med Matheus har været noget helt andet. Jeg havde det rigtigt godt efter første session – lidt træt, men glad, stolt og rolig.

”Jeg havde det rigtigt godt efter første session – lidt træt, men glad, stolt og rolig.”

NU GØR MIN KROP OG MIT HOVED DET, JEG VIL
Jeg vidste langt hen ad vejen godt, hvad der skulle til, men jeg kunne ikke finde ud af at gøre det. Det var som om min krop og mit hoved ikke ville det, jeg ville. Det er det Neurocoaching har hjulpet mig allermest med, og jeg anbefaler Neurocoaching til alle, der har det svært – og især til dem, der har svært ved at gøre det, de godt ved, der skal til.

MENU