FORSKNING OG TRÆNING i ANVENDT NEUROPSYKOLOGI

70276100

“JEG-HAR-FÅET-EN-ANDERLEDES-STÆRK-TRO-PÅ-MIG-SELV”

 

Stress, depression

“JEG HAR FÅET EN ANDERLEDES STÆRK TRO PÅ MIG SELV”

Her er Helenes beretning om, hvordan hun valgte at omprogrammere sine negative oplevelser og overbevisninger fra barndommen, så hun kunne være boss i sit eget liv. Helene er yogalærer og medejer af Yogavivo.dk.

 

7 MÅNEDER MED STRESS OG DEPRESSION SKUBBEDE MIG HELT UD AF KURS
7 måneder med stress og depression havde vendt op og ned på mit liv. De havde også vendt op og ned på mine forestillinger om mig selv og havde skubbet mig helt ud af kurs. Og så på et tidspunkt blev det hele for meget. Jeg kunne pludselig se, hvor gennemgribende disse mønstre styrede hele mit liv. Og jeg blev klar over, at jeg var nødt til at forholde mig til mine overbevisinger og skabe nogle nye, der i stedet for at tappe mig kunne tjene mig.

Jeg kendte i forvejen til NLP og til det at lave positive overbevisninger. Og jeg havde i mange år interesseret mig for, hvordan vores overbevisinger påvirker os – ikke alene i vores hverdag, men også i forhold til de mål, vi sætter os. Og i forhold til de succeer vi har – eller netop ikke har – i livet.

2 TING GJORDE FORSKELLEN
Så dette var ikke nyt stof for mig, men dét, der gjorde den store og positive forskel for mig var 2 ting.
1. For det første arbejdede jeg i neurocoachingen med grundigt at omprogrammere alle de negative oplevelser, historier og overbevisninger, jeg havde med fra min barndom.
2. For det andet havde jeg her en coach, der kunne gennemskue mine mønstre, og som var der som “livline”, hvis jeg havde brug for en kærlig, men bestemt opsang eller et opmuntrende klap på skulderen.

JEG LÆRTE SELV AT TAGE STYRINGEN
Det er i virkeligheden ret enkelt. Teknikkerne gør alt arbejdet, når du vælger at bruger dem. Og Michael var som coach meget velfunderet, kvalificeret og erfaren – og god til at styre forløbet på en måde, så jeg selv lærte at tage styringen.

For mig var det en stor investering rent økonomisk, men jeg føler virkelig også, at jeg har fået noget retur. Prisen gjorde faktisk også, at jeg gav den mere gas, end jeg ellers ville have gjort, for nu skulle jeg virkelig have noget for pengene. Til at dø af grin over her bagefter måske, men ikke desto mindre sandt. (Red: Allerede den berømte psykiater Milton Erickson sagde “Betalingen er en del af behandlingen”)

JEG HAR FÅET EN NY OG TYDELIG RETNING
Jeg har fået en ny og tydelig retning og en anderledes stærk tro på mig selv. Min evne til at slippe uvæsentlige detaljer og i stedet se det hele i et større perspektiv er også blevet langt bedre. Og sidst men ikke mindst er jeg nu endelig blevet boss i mit eget liv – det har jeg savnet i et mit liv, som før var stærkt domineret af min offermentalitet.

Jeg har stadig meget proces og arbejde foran mig, men jeg mærker, at en underliggende grundtone er ændret. Som om mit indre kompas har fundet sin retning. Og som om jeg har fået opbygget en evig beholder af ressourcer, jeg til enhver tid kan vende tilbage til og lade mig oplade af.

 

MENU