FORSKNING OG TRÆNING i ANVENDT NEUROPSYKOLOGI

70276100

JEG HAR NU TAGET STYRING I MIT LIV

Stress, depression :

JEG HAR NU TAGET STYRING I MIT LIV

Her er Roberts egen oplevelse af, hvordan han på 5 sessioner (15,5 timer) flyttede sig fra 0 til 100% af sit mål. Og hvordan han flyttede sig fra 32 til 72 på den internationale WHO-5-trivelsskala, der går fra 0 til 100, hvor 35 er depressionsgrænsen, og 68 er det danske gennemsnit.

 

TRIST OG STRESSET

Fra jeg var sidst i 20 erne har jeg været trist, stresset og i perioder på medicin for at kunne fungere. Mit syn på verden blev med tiden mere negativt, og efterhånden var det at skulle være sammen med familie, børnebørn og venner et stort problem, hvor jeg ofte fik det fysisk og psykisk dårligt. Jeg valgte mere og mere sociale sammenhænge fra.

 

JEG KUNNE IKKE HOLDE DET UD MERE

I februar i år blev det for meget. Alt var negativt, og til tider var livet ikke værd at leve. Tankerne var ustyrlige, uanset om jeg var på arbejde eller var hjemme: ”Det her det kan jeg garanteret ikke”eller ”Bilen går garanteret i stykker”osv.

Når jeg var på arbejde, var dagen struktureret, og det gjorde det lidt nemmere for mig. Når jeg kom hjem – hvor jeg jo skulle have det godt, – blev det i stedet trist og stressende. Og jeg var fuldstændig uden energi. Mine tanker gik på, at jeg ikke kunne overskue dagen og det, der skulle gøres. Bare det, at telefonen ringede, fik mig i alarmberedskab:  ”Hvad vil de nu?”

 

JEG VAR SAT UD AF SPILLET I MIT EGET LIV

Der var ingen glæde, og jeg var ikke i stand til at tage imod. Det gik både ud over mig selv og min familie. Jeg var ikke istand til bare at være sammen med dem og nyde, dvs. mærke glæden ved at være sammen med dem. Det at grine helt og godt igennem hørte også til sjældenhederne. Min tilstand lignede efterhånden mere en depression, og ofte var jeg ked af det. Jeg følte på alle måder, at jeg var sat ud af spillet i mit eget liv. Jeg havde ingen kontrol med noget mere.

 

MIT FORLØB

Jeg begyndte at undersøge muligheder på nettet. Jeg blev straks fanget af hjemmesiden, men tænkte ”Jeg har prøvet alt, og det virker garanteret ikke”.

Men i februar ringede jeg til Neurocoaching, og telefonsamtalen var så beroligende og gav håb. Jeg begyndte derforhos Pia, og allerede efter forsessionen var jeg sikker på, at det her var det rigtige. Første session var en fantastisk øjenåbner. Min rolle i livet havde været offeret/ barnet, hvilket klart også påvirkede min samlever. Nu tog jeg styring i mit liv, og fik dermed også rollen som den voksne, handlekraftige mand i forholdet. Min samlever konstaterede hurtigt, at jeg var blevet meget positiv og tydelig.

 

En af den første gange, jeg mærkede glæde var, da jeg deltog i fastelavn med mine børnebørn, hvor jeg før havde jeg trukket mig og holdt mig i baggrunden. For første gang i mit liv gik jeg sammen med mine børnebørn hen og slog katten af tønden. Jeg oplevede at give mig selv lov til at glædes sammen med dem og tage deres glæde ind. Det var en fantastisk oplevelse, som jeg stadig mindes med glæde.

 

I dag er jeg superglad fordi jeg valgte at bruge tiden og pengene på mig selv. Jeg er blevet tydelig og kan sige fra på en god måde. Jeg føler selv, at jeg er blevet et bedre og et mere positivt mennesker, der ser muligheder fremfor begrænsninger. Jeg er nu bevidst om at jeg tage valg ud fra hvad der er godt for mig.

 

Jeg nyder at komme hjem, og jeg nyder dagene – som nu ofte er for korte. Jeg bruger mine redskaber hver dag, og Neurocoaching har givet mig livsglæden tilbage.

 

MENU