FORSKNING OG TRÆNING i ANVENDT NEUROPSYKOLOGI

70276100

JEG HUSKER TYDELIGT, HVILKEN VOLDSOM EFFEKT, DET GAV

Stress:

JEG HUSKER TYDELIGT, HVILKEN VOLDSOM EFFEKT, DET GAV

Jeppe kontaktede os med ekstrem stress, angst og depression efter forgæves at have været ved 4 forskellige psykologer. På 5 sessioner (11,5 timer) løftede han sig fra 50 til 99% af sit mål. Og på den internationale WHO5-skala, der går fra 0-100 og hvor depressionsgrænsen ligger på 35 og det danske gennemsnit på 68,flyttede Jeppe sig fra 48 til 76.

 

I Jeppes beretning kan du også læse om, hvordan du selv efter flere år lynhurtigt kan genopfriske teknikkerne, hvis du i mellemtiden har oplevet noget traumatisk, eller du er kommet lidt væk fra træningen.

 

Her er Jeppes egen historie:

 

EKSTREM STRESS
Jeg gik i slutningen af gymnasiet ned med stress og depression, fordi jeg ikke vidste, hvad fremtiden ville bringe, og fordi jeg vidste, at min verden nu ville blive anderledes – væk fra de trygge rammer på kostskolen, som jeg havde boet på i 4 år. De tanker, der gjorde udslaget var f.eks.:  ”Hvem vil forblive mine venner efter gymnasiet?  Hvor vil jeg hen? Kan jeg klare ikke at se mine venner hver dag? Hvordan bliver det? Hvad vil jeg gerne læse?”

 

Med andre ord, jeg vidste ikke, hvem jeg selv var, og hvad mit mål var.

 

Stressen gjorde endda, at jeg hørte stemmer, som talte ned til mig.

 

HASHPSYKOSE OG ANGST
Det afgørende udslag var ved en studenterfest, hvor jeg fik en hashpsykose. Kort fortalt troede jeg, at jeg var 75 år. Og da mine forældre besøgte mig på hospitalet. troede jeg ikke på, at det var dem, så de blev sendt ud igen. Faktisk lidt i stil med filmen Shutter Island  med Leonardo di Caprio: Jeg troede simpelthen, at virkeligheden var uægte.

 

Oplevelsen gjorde mig naturligvis bange, og jeg havde angst de næste mange måneder. Jeg havde ikke lyst til at gå ud, og når det skete, fik jeg en ubehagelig uro i maven og hørte de to samme stemmer hele tiden. Det eneste, der hjalp, var at spille pc og være for mig selv.

 

4 FORSKELLIGE PSYKOLGER
Jeg tog til 4 forskellige psykologer, men ingen af dem gav den effekt, jeg ledte efter. Hver af dem startede med samme spørgsmål: ”Fortæl om dig selv”…. Og den effekt, jeg oplevede, holdt kun i en lille uge. Så kom alle de ubehagelige følelser igen:  ”Jeg er ikke god nok, og alle taler grimt om mig. ”

 

NEUROCOACHING
Jeg kan ikke huske, hvordan jeg fandt Michael og Dansk Center for Neurocoaching. Men jeg husker tydeligt den første gang, hvor vi talte om de værktøjer, som alle I, der har prøvet Neurocoaching, kender: Tidslinien, kraftfeltet, de indre medarbejdere og ansvarscirklen.

 

Og jeg husker tydeligt, hvilken voldsom effekt, det gav!  Det var ligesom, jeg næsten var mig selv igen – uden dårlige tanker og stemmer.

 

En god hjælp var lydbåndene, som jeg engang imellem stadig tager frem, når jeg er lidt nede. Her benytter jeg Michaels stemme som guide, Og da det ikke er de samme situationer, tilpasser jeg selv værktøjerne.HVORDAN HAR JEG BRUGT REDSKABERNE?
Jeg  har mediteret med redskaberne næsten dagligt for at holde dem ved lige. Og jeg har abejdet med at være ligeglad med, hvad fremmede snakker om eller mener om mig. Det med at tænke på status udadtil var et produkt af min opdragelse. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
GENOPFRISKNING 4 ÅR SENERE
4 år senere fik min kæreste, som jeg har været sammen med i et 1 år, konstateret kræft.  Under hendes sygdomsforløb følte jeg mig samtidig svigtet følelsesmæssigt hjemmefra. Det betød, at jeg ikke selv havde energi til at holde mit eget humør oppe, når min kærestes kræftforløb var for hårdt – Især fordi følelser ikke er noget, jeg havde lært at tale om. Og det gjorde, at alle mine ord kom ud forkert og lød sure – noget, som gik udover dem, jeg holdt af. Det hårdeste var at se, hvor hårdt det var for min kæreste at gå igennem.

 

Desværre tog det for lang tid for mig at indse, at jeg igen havde brug for hjælp (en af mine svagheder.). Men endelig ringede jeg til Michael igen.

 

Effekten kom med det samme, og jeg blev lige opfrisket på det hele: Jeg havde taget for meget ansvar  – og jeg brugte teknikkerne til at se det hele fra min families synspunkt også.

 

REDSKABERNE ER DET BEDSTE, JEG HAR GJORT FOR MIG SELV
De redskaber, jeg har lært hos Neurocoaching, er nok det bedste, jeg har gjort for mig selv. Jeg kom utroligt hurtigt igennem angsten, og jeg er blevet bedre til at se indad. 
 
Jeg benytter ofte mine redskaber, når jeg står over for udfordringer, hvor jeg skal vise den bedste side af mig selv. De giver mig et selvtillidsboost.  f.eks. når jeg skal møde nye mennesker, på vej til en fest eller når trætheden eller temperamentet melder sig. Jeg er også blevet bedre til at tænke, før jeg taler og jeg er blevet en bedre lytter. Og jeg er blevet bedre til at kigge indad og tage ansvar for, hvad der sker.

 

Mine redskaber er derfor blevet en vigtig del af mig – både nu og i fremtiden.
MENU