FORSKNING OG TRÆNING i ANVENDT NEUROPSYKOLOGI

70276100

NEGATIVE OVERBEVISNINGER ØGER DIN KRÆFTRISIKO

NEGATIVE OVERBEVISNINGER ØGER DIN KRÆFTRISIKO

 

I de sidste 2 uger har vi kigget på, hvordan gener betyder meget mindre, end vi tidligere troede. Og hvordan vores barndom – og specielt de overbevisninger, vi grundlagde der – betyder voldsomt meget for vores psykiske og fysiske helbred resten af livet. Du kan se de to første dele af artiklen på vores facebook-side.

Som du har kunnet læse i de to tidligere dele af artiklen, tyder alt på, at vi med vores valg af overbevisninger kan tænde og slukke for en lang række gener. Men udover at blive tændt og slukket for, kan gener også selv mutere, dvs. selve arbejdstegningerne til vores indre byggesten (proteinerne) kan ændre sig – det er bl.a. det, der sker, når vi udvikler kræft, eller når en får 6 fingre i stedet for 5. “Ork –det vidste jeg da godt” vil du måske sige “Det sagde allerede Darwin”. Og det er rigtigt, at Darwin mente, at der skete en masse tilfældige ændringer i vores gener . Og dem med de bedste mutationer ville så overleve. Survival of the fittest.  Men Darwin tog fejl på ét punkt. For i 1998 påviste genetikeren John Cairns, der var professor i biologi, at der vel sker ændringer i vores gener, men de er langt fra tilfældige. Udsætter du gener for præcis den samme påvirkning, får du præcis den samme ændring. Så vores gener prøver sig ikke bare frem – de reagerer systematisk på deres omgivelser. Og omgivelserne kan være alt fra det giftige miljø i lungerne, der opstår ved rygning – eller det kan være et kronisk forhøjet niveau af stresshormoner, fordi du stresser dig selv med negative overbevisninger.

Den internationalt anerkendte celleforsker Bruce Lipton mener faktisk, at op til 95% af vores kræftrisiko direkte eller indirekte skyldes negative overbevisninger. Så overvej grundigt, hvilke overbevisninger, du vælger og accepterer – for de ser ud til at afgøre både kvaliteten og længden af dit liv.

Og ikke bare dit liv. Pga. menneskets sårbarhed og påvirkelighed i den tidlige alder, så er det nemlig ikke bare dig, der påvirkes. For ligesom dine overbevisninger – og dermed fysiske og psykiske helbred – typisk er et direkte eller indirekte resultat af de sidste 4-5 generationers overbevisninger og valg, vil de næste 4–5 generationer være påvirket af de valg, du træffer.

Så en af vores største opgaver som mennesker er ikke at alene at passe på os selv – men også overveje, hvad vi ønsker at give videre til de næste generationer.

 

VIL DU VÆRE KLOGERE?

Så få gratis inspiration til, hvordan du kan bruge din hjerne bedre.

 

 

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev!