FORSKNING OG TRÆNING i ANVENDT NEUROPSYKOLOGI

70276100

Michael

Vil du vide mere om Michael Kjærsgaard

Klinisk Neurocoach Michael Kjærsgaard

er internationalt certificeret underviser (trainer) i Neuro Lingvistisk Psykologi under både ABNLP, ANLP, HNLP og PSiNLP. Trainer er den næsthøjeste position indenfor international NLP.
Michael Kjærsgaard har desuden en 5 års uddannelse som psykoterapeut og supervisor i NLP-psykologi fra Dansk NLP Institut og en tillægsuddannelse som eksamineret Master Tr. Coach fra Nordisk NLP Akademi.

Derudover har Michael en 2-års uddannelse som Master Hypnoterapeut fra Hypnoseskolen samt en internationalt certificeret træneruddannelse indenfor hypnoterapi fra England/USA (The Positive School of Intrinsic Hypnotherapy) med ret til at uddanne og certificere hypnoterapeuter. Michael kan derfor – hvis det ønskes – kombinere Neurocoaching med hypnoterapi.

 

Læs mere om michael kærsgaard

 

 

 

 

Endelig er han uddannet cand.scient.pol. med speciale i kommunikation fra Århus universitet og HD i Ledelse med speciale i motivationspsykologi – ligeledes fra Århus Universitet.

Neurocoach Michael Kjærsgaard er i dag blandt Danmarks førende specialister indenfor hjernens plasticitet, dvs. hvordan hjernen fysisk lærer og forandrer sig – og hvordan vi kan bruge den viden til at skabe konkret og hurtig forandring i hjernen.

 

Michael Kjærsgaard
Hans forskning er centreret om at omdanne den nyeste viden fra bl.a. neurovidenskaberne, evolutionsbiologien, cellebiologien, neuropsykologien og metalingvistikken (kroppens ubevidste signaler) til helt konkrete metoder, der kan anvendes af os alle til at få bevidst kontrol over vores tanker, følelser og adfærd.

Udover sammen med sine kolleger at hjælpe de mennesker, der ikke har kunnet hjælpes af den traditionelle psykologi og psykiatri, bistår Michael også både virksomheder, offentlige organisationer og sportsudøvere med at optimere deres præstationer og udnytte deres potentiale.

Han har været flittigt brugt af medierne, bl.a. af TV2, DR1 og Kanal 4. Derudover af de fleste landsdækkende radiokanaler og aviser.

”Min fornemste opgave som Neurocoach er at få dig i mål så hurtigt og så effektivt som muligt. Uanset hvor stort du ser dit problem, så har du faktisk allerede alle de ressourcer, du har brug for – du bruger dem bare forkert. Det får vi lavet om på.”

 

Har du spørgsmål til Klinisk Neurocoach Michael Kjærsgaard

kan du altid sende ham en mail på mk@neurocoaching.dk.

 

Teknikkerne sikrer kontrol

“Min hjerne er hverken værre eller bedre end alle andres. Så der sker også løbende misforståelser mellem de forskellige dele af min hjerne – og jeg udsættes også for stressfaktorer udefra lige som alle andre. Men med Neurocoaching-redskaberne kan jeg – ligesom vores kunder – lynhurtigt genskabe den sunde ligevægtsstilstand i hjernen.  Det er de teknikker, vi gerne vil udbrede.” fortæller Neurocoach Michael Kjærsgaard.

Og han fortsætter “Det er ganske simpelt en falliterklæring, at vi i Danmark årligt bruger 55 mia. på mental usundhed – og at der så stadig iflg. Psykiatrifonden er 1,4 mio. danskere med større eller mindre psykiske problemer. Det er ikke et spørgsmål om flere penge – det er et spørgsmål om at tænke nyt. Og her er løsningen i mine øjne den moderne, biologiske psykologi, som Neurocoaching er en del af. “

DERFOR HAR JEG VALGT AT ARBEJDE MED ANVENDT NEUROPSYKOLOGI

 

Neurobiologen Eric Kandel, der i 2000 fik Nobelprisen for sit arbejde med hjernens plasticitet, var egentlig også uddannet psykoanalytiker. Han begrunder i sin bog “In Search of Memory” sit valg af biologien fremfor psykologien:

“De mest værdifulde indsigter i det menneskelige sind i perioden 1990 til 2000 kom ikke fra de discipliner, der traditionelt har beskæftiget sig med sindet – filosofi, psykologi eller psykoanalyse. I stedet kom de fra en sammensmeltning af disse discipliner med hjernens biolologi…… Sindets biologi vil være for det 21. århundrede, hvad genernes biologi var for det 20. århundrede.”

Det er den nye, biologiske psykologi, vi prøver at bidrage til med Neurocoaching. Samtidig med at vi prøver at flytte de biologiske resultater fra laboratorierne ud til alle os almindelige mennesker som helt konkrete redskaber. Så vi alle kan bruge den nye viden til lære at bruge vores hjerne bedre. Det er derfor vi kalder det anvendt neuropsykologi. 

 

 

 

 

 

 

KAN DU OGSÅ LIDE DET KONKRETE?

 

Jeg har selv siden min ungdom været fascineret af sindet og den gave, det er at kunne tænke. Men jeg har på den anden side heller aldrig følt, at den traditionelle psykologi nåede længere end et par spadestik ned. Alt for mange fluffy teorier, undfanget ved alt for mange skriveborde – og typisk strittende i alt for mange retninger.

 

Med neuropsykologien er alting meget mere konkret. Den er biologisk funderet. Der er ting, der ikke er til diskussion mere. Hjernen er ikke længere en “black box”, hvor det hele er gætværk. Det er hjernecentre, neuroner, synapser, neurotransmittere og  hormoner, der virker sammen i et sindrigt netværk, der kører efter rimeligt forudsigelige mønstre. Teorier er stadig nødvendige for at systematisere og forenkle, men de er nu baseret på solid, biologisk forskning.

 

Hvis du lige som os kan lide den konkrete måde at tænke på, vil du føle dig godt tilpas med Neurocoaching. 

 

 

 

VIL DU VÆRE KLOGERE?

Så få gratis inspiration til, hvordan du kan bruge din hjerne bedre.

 

 

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev!