FORSKNING OG TRÆNING i ANVENDT NEUROPSYKOLOGI

70276100

NEUROCOACHING ER POSITIV BENZIN TIL MIN HJERNE

NEUROCOACHING ER POSITIV BENZIN TIL MIN HJERNE

Her kan du læse Thors personlige beretning om, hvordan han med en flot indsats gjorde sig fri af “softwaren” fra sin fortid, så han kunne få energien og glæden tilbage. Thor er et godt eksempel på, hvordan erfaringer i den tidlige del af vores liv gør vores indre alarmsystem hyperfølsomt. Men også et godt eksempel på, hvordan vi alle med en vedholdende indsats kan ændre i den ubevidste del af hjernen.

 

USIKKERHED OG NEGATIVE TANKER FYLDTE ALT
At få skrevet ”min historie” var faktisk – måske lidt overraskende for mig selv, og så alligevel ikke – enormt krævende, men samtidig også virkelig befriende, da jeg dermed skulle beskrive min historie overfor andre end den nærmeste familie.
 
Men jeg kan mærke, hvordan netop dette faktisk letter en helt del.
 
Når jeg tænker tilbage på, hvordan jeg havde det, inden jeg gik i gang med neurocoaching, var det usikkerhed, følelsen af ikke at være god nok og negative tanker, som fyldte altoverskyggende. Selvfølgelig har der være masser af stunder, hvor jeg har været glad, men jeg husker ikke, at jeg var en glad person, selvom der faktisk i bund og grund har været masser at være stolt af. Jeg følte bare aldrig, at jeg gjorde noget sådan rigtig godt..
 
 
JEG ØDELAGDE DET FOR MIG SELV
Talegaverne har altid været min styrke og mit værktøj. Og på trods af indvendigt kaos har jeg lykkedes med både at være direktør, leder, virksomhedskonsulent – og have stiftet to virksomheder.
 
Men jeg kunne bruge masser af energi på at udtænke og forvente worst case scenarios og være i totalt forsvar. Også selvom der ikke var nogle indikationer på, at det var nødvendigt. Når jeg skulle ”forhandle” mig selv eller forsvare mit synspunkt, følte jeg mig ganske lille og uden berettigelse.
 
Jeg følte aldrig, at jeg gjorde noget godt nok. Og med netop dén følelse, så gik mange ting arbejdsmæssigt også virkelig dårligt, da jeg indirekte ødelagde det for mig selv. Negative tanker og dét at være på vagt var der hele tiden.
 
 
MIT GLÆDESBAROMETER VAR PÅ 15%
Jeg kunne ikke finde ud af at være sådan rigtig glad – Det meste af tiden græd jeg indeni og havde ondt i maven. Mit glædesbarometer var på måske 15%. Jeg var begyndt ikke at gide at snakke med andre mennesker. Det var som om, at jeg ikke rigtig var til stede – og som om tankerne gik i slow-motion.
 
”Hoppebold” er et begreb, som samtidig beskriver, hvordan jeg var –  og hvordan jeg havde det inde i mig selv. Jeg havde virkelig svært ved at holde fast i noget (med udtagelse af min familie), og jeg mistede hurtigt interessen for ting. Dén følelse kom som et resultat af, at jeg i min opvækst meget skulle sørge for mig selv – og jeg var derfor altid klar til at gå videre til det næste.
 
Her bagefter kan jeg se, at det selvfølgelig er ting fra min opvækst, som har gjort at jeg har haft det sådan. Jeg bærer intet nag, men netop bevidstheden om, hvor følelserne kommer fra, har for mig været en kæmpe styrke i at kunne arbejde med mig selv.
 
 
MIN KONE BAD MIG RINGE TIL DANSK CENTER FOR NEUROCOACHING
Situationen, som knækkede mig fuldstændig, var en morgen, hvor jeg dagen før havde fået bekræftelse på en stor opgave. Jeg gik helt i stå i køkkenet, og min kone kunne straks se, at den var helt galt. Hun hjalp mig udenfor, men jeg havde ikke engang energi til at løfte maden fra tallerkenen.
 
Min kone, som tidligere havde haft stor succes med neurocoaching i forbindelse med en fødselsreaktion, bad mig derfor ringe til Dansk Center for Neurocoaching, så jeg kunne få hjælp med det samme.
 
Jeg husker den telefonsamtale som fuldstændig forfærdelig og opløst, for hvordan kunne de med nogle få spørgsmål rive op i de inderste følelser hos mig?…Jeg var jo vant til at skulle forsvare mig selv og altid have en stærk facade på. Men ikke desto mindre lykkedes det ret effektivt ☺
 
 
JEG FIK VENDT MINE TANKEMØNSTRE
Derefter fyldte et forløb på 5-6 sessioner med Birgitte Kjærsgaard, hvor hun lærte mig mere om mig selv, end jeg overhovedet vidste. Jeg fik revet op i det absolut inderste i mig selv, og hold nu k…. det var hårdt og smertefuldt at få bragt alt ubehaget frem..men jeg kunne også mærke, hvordan det hjalp hurtigt og effektivt.
 
Vi fandt ret hurtigt frem til, hvorfor jeg havde det, som jeg havde, og hvordan jeg skulle bruge den viden om min fortid til at styrke mig selv fremadrettet.
Jeg lærte at kunne give slip på gamle følelser, og at det var okay netop at tale om følelser – også som mand.
 
Neurocoaching handler bl.a. om at skabe nogle nye tankemønstre og være meget bevidst om, hvilke tanker man fokuserer på. Og netop at få vendt mine tankemønstre har været særdeles effektivt for mig.
 
 
KONKRETE REDSKABER
Birgitte præsenterede mig for mange forskellige konkrete redskaber, som jeg kunne bruge i hverdagen, og jeg har i dag 4-5 forskellige, som jeg aktivt bruger i forskellige situationer. Derudover bruger jeg lydfiler og det at skrive dagbog – og det fungerer supereffektivt til både afslapning og bearbejdning af situationer.
 
 
OG RESULTATET
Jeg er GLAD!
Mit glædesbarometer er nu på +95%.
Jeg er super stolt af mig selv!
Jeg føler mig stærk, og jeg tror meget på mig selv og mine evner!
Jeg elsker mig selv!
Jeg har det godt indeni og i maven.
Jeg ser positivt på livet, og jeg ser muligheder. Og jeg vælger negative personer fra!
Jeg smiler til folk, som jeg arbejder sammen med!
Jeg er god nok, har en god karisma og har autoritet (også selvom jeg bare har en t-shirt eller polo på)!
Jeg har succes!
 
 
TRAINING NEVER STOPS
Men som Birgitte (eller var det Anthony Robbins ? ) siger, så ”Training never stops”.
Derfor bruger jeg da også – og skal bruge – mine neurocoaching redskaber hver dag. Og jeg gør det med glæde, for det er positiv benzin til min hjerne.
MENU