FORSKNING OG TRÆNING i ANVENDT NEUROPSYKOLOGI

70276100

ØVELSERNE HJÆLPER MIG MED AT SKABE BALANCE OG GLÆDE

Stress,angst, depression

“ØVELSERNE HJÆLPER MIG MED AT SKABE BALANCE OG GLÆDE”

 

Her er Sørens beretning om sin proces fra stress, angst og depression til at kunne se sig selv som ressourcestærk. Den er skrevet 3-4 måneder efter sidste session.

 

JEG BLEV BANGE FOR ALDRIG AT KUNNE MÆRKE GLÆDE IGEN
Igennem de sidste 20 år har jeg været ramt af tilbagevendende depressioner med ca. fem års mellemrum. Jeg har i årene opsøgt psykologer og en række alternative behandlere for hjælp. Ligeledes har jeg fået ordineret antidepressiv medicin i lange perioder.

Efter en skilsmisse i 2013 mødte jeg ekstra udfordringer i form af søvnproblemer, stress og angst. Angsten gav sig til kende ved, at min krop var i konstant ”Alert” – en følelse som ligner den, man kan have i seklientt efter at være blevet voldsomt forskrækket. Eller som hvis man forestiller sig at hænge ud fra en skyskraber i en tynd snor, som når som helst kan knække. Hørte jeg derudover en uventet eller høj lyd, var det som at få elektrisk stød igennem kroppen. Jeg blev  bange for aldrig at kunne mærke glæde igen, var voldsomt ensom og frygtede til tider at ende som hjemløs.

Efter at have kæmpet med de svære symptomer, on/off i fire år, var jeg ved at være desperat. Jeg følte mig på kanten af et knivsæg til indlæggelse på psykiatrisk, og frygtede at ville tage mit eget liv, hvis jeg ikke fik styr på de svære følelser, som jeg totalt havde mistet kontrollen over. Jeg måtte ofte løbe en tur, bevæge mig konstant eller være beskæftiget med en form for arbejde for at dæmpe angsten. Mine nætter gav mig ro i ca. fire timer, og derefter kæmpede jeg mig igennem dagen i håbet om at forandringen til det bedre var på vej.

 

JEG SØGTE DESPERAT PÅ NETTET
En aften søgte jeg desperat efter hjælp på nettet og stødte i den forbindelse ind neurocoaching.dk. Da jeg havde læst siden, blev jeg både lettet og bekymret. Jeg kunne fuldt ud følge teorierne og beskrivelserne af de videnskabelige erkendelser. Det var en kæmpe lettelse, idet jeg endelig så et lys for enden af tunnelen. Samtidig kunne jeg også læse om de forandringer og skader, der opstår i hjernen efter gentagne depressioner. Det bekymrede mig, og fik mig til at frygte, at jeg alligevel aldrig ville få et normalt liv igen.

 

JEG VAR MEGET SPÆNDT, FORVENTNINGSFULD OG EN SMULE BEKYMRET
I december 2016 startede jeg så med coachingen. Jeg var meget spændt, forventningsfuld og en smule bekymret. Da jeg efter kun få dage kunne mærke den første bedring i min tilstand, var jeg lettet og overbevist om, at vejen endelig var den rigtige. Den stålfaste og overbevisende coaching, hvor jeg hele tiden blev overbevist om, at jeg snart var i mål, gjorde, at den sidste rest af tvivl blev fejet af banen. Jeg havde derefter i alt ca. 14 coachingtimer og har udelukkende trænet på egen hånd siden slutningen af januar måned.

 

Forløbet har givet mig nogle fantastiske erkendelser og en helt ny forståelse af mit eget følelsesliv. Jeg havde aldrig tidligere troet, at f.eks. negative og bekymrende tanker kunne fremprovokere depressive følelser, stress og angst. Med den erkendelse har jeg via coachingen pludselig fået værktøjer til at vende tankerne, inden de sætter sig og får mig til at miste grebet om mit eget liv. Neurocoachingen hvor jeg bl.a. benytter mine egne indre film, som vi alle kan frembringe, når vi lukker øjnene, har givet mig værktøjer der får mig til at føle mig ressourcestærk og giver mig en stålfast tro på en god fremtid for mig selv.

 

ET SKUD VITAMINER
I den første måned brugte jeg 1-4 timer dagligt på at lytte og omsætte øvelserne. I dag er de blot et skud vitaminer til mit sind, når jeg mærker, at livet bider en smule. Øvelserne hjælper mig straks med at skabe balance og glæde i mit sind ved at fjerne meningsløse bekymringer og svære følelser.

Øvelserne betyder ikke, at jeg ignorerer verden omkring mig. Men de giver mig en konstruktiv og værdifuld vurdering af mig selv og mine egne evner, så jeg ikke tager alverdens problemer på mine skuldre, men i stedet udnytter de ressourcer jeg har optimalt.

 

MENU