FORSKNING OG TRÆNING i ANVENDT NEUROPSYKOLOGI

70276100

HVORFOR NEURO-PSYKOLOGI?

 

HVORFOR NEUROCOACHING VIRKER - OG HVAD VI GØR ANDERLEDES

 

Du har måske allerede forgæves prøvet andre behandlinger. Og du spekulerer derfor måske over, hvorfor Neurocoaching virker.

Vi har derfor lavet en meget overordnet oversigt, hvor vi skitserer både ligheder og forskelle mellem vores neuropsykologiske træningssystem og andre behandlingsformer. Det giver dig forklaringen på, hvorfor Neurocoaching virker. Har du spørgsmål, så kontakt os på 7027 6100 eller på mail@neurocoaching.dk. Så besvarer vi dine spørgsmål, så du ikke behøver være i tvivl.

 

Du kan også booke en gratis prøvesession HER.

Du kan også læse mere om, hvordan den gennemsnitlige klienter flytter sig fra depressionsniveau til over det danske gennemsnit i trivsel HER.

 

NEUROCOACHING ER EN GREN INDENFOR ANVENDT NEUROPSYKOLOGI
Men hvad betyder “anvendt neuropsykologi”?

Den officielle definition på almindelig neuropsykologi er, “Hvordan hjernens kemiske og elektriske processer skaber dine tanker, dine følelser og din adfærd”. Indenfor neuropsykologien finder vi bl.a. mange hjerneforskere, der studerer hjernen og gør os klogere på, hvorfor vi er, som vi er – og gør, som vi gør.

Indenfor anvendt neuropsykologi vender vi i princippet det hele om: Dvs. hvordan kan du ved at ændre i dine tanker, følelser og adfærd selv ændre i hjernens kemiske og elektriske processer? Så her er du og dine mål i højsædet.
Neurocoaching er en gren indenfor anvendt neuropsykologi med fokus på hjernens plasticitet, dvs. hjernens evne til at forandre sig. 
 
Så du kan også kalde Neurocoaching for en biologisk psykologi eller naturvidenskabelig psykologi, da vi primært baserer os på naturvidenskabelige retninger som neurobiologi, cellebiologi, evolutionsbiologi og human adfærdsbiologi.  Det er den overordnede forklaring på, hvorfor Neurocoaching virker. Vil du vide mere, så gå ind på linksene her nedenfor. Specielt hvis du forgæves har prøvet en eller flere andre behandlere, kan siderne give dig et godt indtryk af hvorfor Neurocoaching virker bedre.
 
 
 
 

2. FORSKELLEN PÅ ANVENDT NEUROPSYKOLOGI OG KOGNITIV ADFÆRDSTERAPI 

 
 
 
 
 
 

VALGET ER DIT.
Det er vigtigt for os at understrege, at der findes mange dygtige både psykologer, psykiatere og andre behandlere. Og de er ligesom os naturligvis kun interesserede i at hjælpe. Ellers ville de nok ikke have valgt deres job.  Deres tilgang er bare en anden end den neuropsykologiske. Så ligesom på så mange andre områder er der noget for enhver smag – og vi kan kun opfordre dig til at følge din mavefornemmelse og vælge det, der giver mest mening for dig.

Vil du hellere have personlige beretninger, kan du her læse vores klienters forklaringer på, hvorfor Neurocoaching virker.

VIDENSKAB.DK:

FORSKERE GÅR I KØDET

PÅ DEN TRADITIONELLE PSYKOLOGI:

“INGEN VED, OM TEORIERNE ER RIGTIGE”

 

 

Sigmund Freud, den traditionelle psykologis fader.

Har du forgæves gået i et klassisk psykologforløb, har du her et bud på, hvorfor effekten var begrænset. Videnskab.dk  har interviewet en lang række forskere om problemerne i den traditionelle psykologi, der i modsætning til den moderne neuropsykologi stort set ikke beskæftiger sig med biologien i hjernen.

“På mange måder er psykologien bare metaforer. Vi kender ikke sygdomsmekanismerne bag psykisk sygdom. Vi ser ofte på psykisk sygdom fra en medicinsk synsvinkel: Ved medicinske tilstande er det ofte underliggende sygdomsmekanismer, der forårsager symptomer. Målet er at behandle disse mekanismer, hvis vi kan. Men i psykologien har forskere ikke været i stand til at finde tilsvarende underliggende årsager. Vi ved ikke, hvad behandlingen egentlig virker på.”
Psykolog og forfatter Jørgen Flor.

“Ingen har vist, at visse teorier er mere valide end andre”.
Andreas Høstmælingen, psykologspecialist og forskningsleder ved Nationalt Udviklingscenter for Børn og Unge (NUBU) i Norge.

Læs hele artiklen her, hvis du er i tvivl om, hvilken behandling, du skal vælge.

HVORFOR SLÅR ANVENDT NEUROPSYKOLOGI SÅ IKKE HURTIGERE IGENNEM?
Hvis Neurocoaching er så overlegent, hvorfor slår det så ikke hurtigere igennem?

De første, validerede statistikker, der viser, hvorfor Neurocoaching virker, er først kommet i 2017 (dem kan du se HER) Og grundlæggende forandringer i sundhedssektoren sker desværre langsomt. 
 
Et godt eksempel er den i vores optik forældede ide om, at psyken er en ting og kroppen noget andet.  Denne 350 år gamle teori af filosoffen Descartes er stadig et af de bærende principper i sundhedssektoren i dag: Når vi har ondt i kroppen, går vi til lægen – når vi har ondt i “sjælen”, går vi til psykolog eller psykiater. Den illusion stammer fra en tid, hvor man stadig troede, at signalerne fra hjernen ud i kroppen var en speciel slags luft, der kørte igennem specielle rør (se billedet). Alligevel accepteres den kritikløst af de fleste i sundhedssystemet. Og forhindrer ud fra vores synspunkt en effektiv behandling af mange mennesker. 

 

  
HVORFOR NEURO–PSYKOLOGI?

 

MANGE INTERESSER ER PÅ SPIL

Og ligesom i alle andre dele af samfundet, er der mange interesser på spil. Faglige såvel som økonomiske. Et godt eksempel på, hvordan systemet ignorerer fakta, er den stort set uændrede udskrivning af de såkaldte “lykkepiller”, selvom såvel en stor, dansk metaundersøgelse fra 2017 og en tilsvarende engelsk fra universitetet i Hull, viser at pillerme – bortset fra de 10% mest depressive – er stort set uden virkning, når vi ser bort fra placeboeffekten (overbevisningen om at pillerne virker).

VI HAR BEGRÆNSEDE RESSOURCER
Vi arbejder i det tempo, som det er muligt, på at udbrede vores viden, så flere kan nyde godt af den nye teknologi.

Men som privat, selvfinansierende virksomhed uden offentlig støtte er ressourcerne naturligvis begrænsede. Vi er nødt til at tjene pengene, inden vi kan bruge dem.

Siden 2013 har vi væres så priviligerede konstant at have været fuldt optaget – ikke mindst fordi gamle klienter har været flinke til at anbefale os til familie og venner. Men vi har pt. kun kapacitet til at uddanne en ny Neurocoach om året. Så inden vi har fundet en løsning på det, vil det desværre ikke være realistisk at kunne tilbyde hjælp til de over 1 mio. danskere, der i dag lider af angst, stress og depression.

 

LITTERATUR

DR-dokumentaren:  “Sjæl og Videnskab – Tankens Kraft”

Susan Hart: “Den Følsomme Hjerne”
Professor Martin Korte “Wir sind Gedächtnis”
Geist und Gehirn, 2017/7  pp14-19
Professor Peter Gøtzsche: “Dødelig Psykiatri og Organiseret Fornægtelse”
BBC-dokumentaren: “The Power of Placebo”  http://www.dailymotion.com/video/x3q4ale
12). Traumer
MENU